Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

I lygternes skær.

16. maj 2001 af Maria Pedersen

6 stjerner Skriv en kommentar

I lygternes skær. billede

4 "småkrimininelle mænd flygter med 4 millioner kroner. De vil til Barcelona men ender i en flække i Jylland, hvor nye døre åbner sig for dem.....

De 4 har stjålet de 4 millioner til en kriminel færing, men Thorkild drømmer om at få en normal tilværelse, og de vælger derfor at flygte.

Bilen brænder sammen i en skov i Jylland, og de ender i en gammel kro, hvor de "bare" skal overnatte.

Det bliver til flere dage, da den coke-fikserede Peter, er blevet skudt, og derfor skal "holdes i fuldstændig ro, drikke masser af vand og spise salt", som den fordrukne lokale læge så poetisk udtrykker det!

Thorkild drømmer om at have sit eget sted, og mens de venter på at Peter bliver rask, begynder de at sætte stedet i stand, og Thorkild ser så småt sin drøm tage form.

Færingen er stadig på jagt efter dem, men hvad der videre sker, vil jeg ikke røbe, for filmen SKAL ses.......

Filmen er absolut en af de bedste film jeg har set længe.

Skuespiller præstationerne overskygger fuldstændig den lidt simple historie.

Vi ser Søren Pilmark i rollen som den autoritative leder, som bare drømmer om at have sit eget. Han elsker de andre "drenge" på godt og ondt, og hans største tab ville være at de skulle skilles.Søren Pilmark er yderst overbevisende i rollen som Thorkild. Rolige, drømmende og fattede Thorkild, som en gang imellem eksploderer, til stor overraskelse for publikum i salen.

Mads Mikkelsen har fået den ærefulde rolle at spille den skydegale og til tider meget voldelige Arne. Skydevåben er hans store passion, og han vader rundt med en hel sportstaske fyldt med håndvåben. Han afholder sig ikke fra at skyde små uskyldige egern, store dumme køer og sparke forsvarsløse polakker. Bliver han gal så bliver han gal.
Mads Mikkelsen er pragtfuld i denne rolle, fordi han formår at virke fuldstændig sindsyg. Han ER Arne. Rigtig usoigneret og ucharmerende type, som dog vinder som filmen skrider frem.

Nikolaj Lie Kaas ser vi i rollen som den evigt-ædende Steffan - Ja - der er stort set ingen scener hvor manden ikke har noget i munden. Igen en totalt godt spillet rolle.
Steffan er lidt dum - og det er en rolle som Nikolaj glimrer i.
Han står desuden også i det dilemma at han er kæreste med Hanne (spillet af Sofie Gråbøl), som Thorkild absolut ikke kan lide (måske fordi hun bryder ind i deres lille firkløver), og kan man vælge mellem kærligheden til sin kæreste og kærligheden til sine venner?

Til sidst min personlige favorit Ulrich Thomsen, som i at for sig har en mindre rolle, men han er så vanvittig gennemført som coke-misbrugeren Peter, at man falder ned af stolen af grin når han endelig åbner munden. Han er jo "skide ligeglad med om Arne har solgt Bazookaer til en prøveløsladt grønlænder"- når bare han får sin coke, for "det skal han da ha´ "! Han er den totalt cool type, og intet kan få ham til at fare i flint. Det skulle da lige være et stænk blod på hans skjorte......

Alle deres særpræg kan spores tilbage til deres barndom, og det er historiens essentielle budskab.

I birollerne ses så store navne som bl.a. Frits Helmuth, Helle Virkner, Henning Jensen, Iben Hjejle, Thomas Villum Jensen - ja listen er lang.

Filmen er ustyrlig morsom. Dialogen er hurtig og præcis. Denne film kan ikke kun ses en gang. Der er så mange små detaljer, som man umuligt kan nå at se på én gang. Spidse bemærkninger der bliver hvislet ud mellem tænderne, gør filmen yderst seværdig.
Humoren er grov, og tangerer Pulp Fiction. Der er ikke lagt fingre imellem. Blodet sprøjter, uskyldige dyr bliver skudt, men alt sammen på en måde så man kun kan grine af det.

Jeg kan ikke sige det nok. Det er en herlig film!

Jeg giver filmen 6 stjerner
- for dialogen
- den simple historie
- dybden som fremkommer når man ser den flere gange
-skuespillerpræstationerne (også birollerne)
- den grove vold
- og sidst men ikke mindst HUMOREN.

Titel: Blinkende Lygter
Original Titel: Blinkende Lygter
Premieredato: 16. maj 2001
Instruktør: Anders Thomas Jensen
Skuespillere: Mads Mikkelsen, Søren Pilmark, Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Frits Helmuth, Ole Thestrup, Sofie Graabøl, Henning Jensen
Spilletid: 109 min.
Selskab: M&M productions
Genre: Humor
Link: http://www.blinkendelygter.dk



banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...