Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

I skyggen af Rio

1. november 2007 af Morten Pedersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

I skyggen af Rio billede

Det er ikke nemt at blive den næste Ronaldinho – vejen ud af slummen er brolagt med hårde tacklinger og kriminalitet

I Rio De Janeiros bor Thiago – en brasiliansk knægt som så mange andre. Usle levevilkår, ingen uddannelse eller jobmuligheder. Og som for så mange andre – er den potentielle vej ud slummen ret begrænset. Drømmen om at blive den næste Pelé eller Ronaldinho lever – men er talent nok? Der skal også hårdt arbejde til, for der er mange, rigtigt mange, der er villige til at ofre alt for at komme ud af favelaen og lande en lukrativ kontrakt med en europæisk klub.
Thiago har talentet, men han har også en skidt omgangskreds – og der er mange smutveje til penge, desværre indbefatter de altid kriminalitet. Og heri består hele dilemmaet i ”I skyggen af Rio”. Thiago forsøger at forvalte sit talent på den rette facon, og der er kræfter i baglandet, der gerne ser ham gå hele vejen. Men der er for mange faldgruber, og med det mindste fejltrin, kan alle drømme brase sammen.

Jeg skal blankt erkende, at jeg aldrig har været i Rios slum. Jeg har dog en forestilling om, hvordan der er – og den passer fint overens med de grå, dystre og meget lidt opmuntrende billeder fra ”I skyggen af Rio”. Her er ingen sambadansere og farvestrålende karnevalsoptog, kun fattigdom, kriminalitet og følelsesmæssig afstumpethed. Vejen ud går gennem fodbolden, billederne bliver dog ikke mere lyse, selvom vi befinder os på grønsværen (som oftere er en baggård). Her findes mange fjender og kun få venner. Der er langt, uendeligt langt til en startopstillingsplads hos Barcelona. Så på den måde virker filmen yderst ægte, meget brutal og mildest talt lige til at blive i dårligt humør af.

Thiagos mor ligger for døden, hans bror knokler hårdt for at skaffe dem tag over hovedet – og ved siden af findes den lokale gangster og Thiagos ven – der er lidt for nem at lokke i fordærv. Ydermere er der også en mægtigt sød og køn pige. Ulempen er, at hun er søster til føromtalte gangster. Så det skal gå galt, og der gør det i visse henseender også. Så realiteterne er til stede i hele filmen – det er ikke nemt at blive fodboldstjerne. Filmen er en blanding af tysk og brasiliansk samarbejde, og ikke en konstellation jeg lige er løbet ind i før. Dermed ved jeg ikke, om skuespillerne er kendte der, hvor de normalt optræder – men mit bud er, at de ikke er professionelle, hvilket ikke skal ligge dem til last. De gør det godt over hele linjen. I mine øjne er den lille dreng, der pusher narko i en alder af 6-7 år en anelse overkarrikeret , og et par af gangsterhåndlangerne er måske også vel overdrevne – men det er nærmest også eneste anke på den side af sagen. Selve handlingen fremstår til tider lidt rodet, og fokus forsvinder ofte. Jeg blev ikke overbevist af fodboldscenerne om, at Thiago er noget usædvanligt, og her havde jeg gerne set lidt mere udpensling og ikke mindste detaljer. Laver man en film, hvor fodbolden er i højsædet, må man godt kæle lidt for den del af detaljerne.

Er man til barsk socialrealisme, fodbold – og film fra en anden del af verden, end man er vant til, så er ”I Skyggen af Rio” helt sikkert værd at bruge 90 minutter på. Du bliver ikke i godt humør – til gengæld kommer man til at forstå, hvor heldig Ronaldinho i virkeligheden er, og det kan også være en lære, man kan bruge til noget

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Midget Entertainment .

Titel: I skyggen af Rio
Original Titel: Showdebola
Premieredato: 2. oktober 2007
Instruktør: Alexander Pickl
Skuespillere: Luís Otávio Fernandes, Thiago Martins, Lui Mendes
Spilletid: 90 min.
Selskab: Lightning Entertainment, Midget Entertainment , 2007
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...