Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Ikke Her For At Blive Elsket

17. august 2007 af Jeppe Krogh

3 stjerner Skriv en kommentar

Ikke Her For At Blive Elsket billede

51-årige Jean-Claude har modvilligt overtaget familiehvervet som pantefoged og er ensom og virkelighedsfjern. Langsomt finder han ud af at, det kræves to personer til at danse tango.

Faderen (Georges Wilson) var følelseskold og hård overfor sønnike Jean-Claudes(Patrick Chenais) hele hans liv, og det har sat sine tydelige spor. Nu er Jean-Claude 51 år gammel og har overtaget familiehvervet som kynisk pantefoged og hård arbejdsgiver. Han er reelt opgivet af sine børn og besøger sin far om søndagen på plejehjemmet alene af pligt.

Den franske instruktør og manuskripforfatter Stéphane Brizé har skrevet og instrueret. Han har flere prisvindende kortfilm bag sig og spillefilmen Hometown Blue (Le Bleu Des Villes), som han også skrev manuskriptet til. Ikke Her For At Blive Elsket er hans anden spillefilm.

Betydningen af filmens titel er åbenbar efter 10 minutter, og derefter er det mest interessante slutningens forløsende gør han det/gør han det ikke. De tre hovedkarakterer Jean-Claude, hans far M. Délsart og den romantiske interesse – skolefunktionæren Francoise – er interessante karakterer, men de andre personer i filmen er meget underudviklede. Det er i sandhed en minimalistisk film om personager, der har det med helt at forsvinde i omgivelserne nogen gange og som har ladet sig nøjes med deres utilfredsstillende roller i livet.

At både Jean-Claude og Francoise har meldt sig til tangoundervisningen er selvfølgelig et symbol på, at de alligevel har mod på at bryde ud af deres daglige, kedelige trummerum. De to begynder at fatte interesse for hinanden i et forsøg på et eller anden kontakt; en eller anden form for kærlighed eller intimitet, som de tydeligvis ikke får fra deres daglige omgivelser.

Det er ikke de store fornyelser, instruktør Stéphane Brizé her præsenterer os for i sin fortælling. Francoises mand, en skolelærer der har taget orlov for at skrive en bog og er efter 7 måneder ikke kommet nogen vegne, ser slet ikke til hendes side, og hendes mor og søster er i gang med at arrangere hendes bryllup helt uden hende. Jean-Claude er reelt skåret af fra sin familie og bliver mobbet af sin far, der ikke kan sige eller vise, at han elsker sin søn.. Filmen tempo er langsomt på den gode måde og skuespillerpræstationerne er solide, men der mangler kød på historien.

Ikke Her For At Blive Elsket er en halvinteressant film der desværre ikke er ret meget mere end en god idé. Den er instrueret med sikker hånd, men det er en lille film der mangler dybde. Denne seer giver filmen 3 stjerner ud af 6 mulige.

Titel: Ikke Her For At Blive Elsket
Original Titel: Je ne suis pas là pour être aimé
Premieredato: 17. august 2007
Instruktør: Stéphane Brizé
Skuespillere: Patrick Chesnais, Anne Consigny, Georges Wilson
Spilletid: 93 min.
Selskab: TS Productions, Canal+, Centre NatiSoficinéma, onal de la Cinématographie (CNC), Région Ile-de-France, Conseil Régional des Pays de la Loire, Uni Etoile 2, Soficinéma, Procirep, Angoa-Agicoa
Genre: Drama
Alvorlige folder i Jean-Claudes ansigt - som altid.
Alvorlige folder i Jean-Claudes ansigt - som altid.
Alvorlig indtil han møder Francoise til Tango!
Alvorlig indtil han møder Francoise til Tango!banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...