Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

In the Loop

18. februar 2010 af Mie Bach

3 stjerner Skriv en kommentar

In the Loop billede

I´m on the verge to take a stand

Ovenstående er bare en af de uheldige erklæringer, som den unge britiske minister Simon Foster udtaler til pressen, og får spindoktoren Malcolm Tucker til at se rødt. Vi er tilbage i 2003, hvor den amerikanske præsident og britiske premierminister er ved at starte krig i Mellemøsten. Filmen handler om dagene op til, hvor det bestemt ikke er alle, der syntes lige godt om ideen. Fosters udtalelser bliver mod hans vilje tolket som en støtteerklæring, og han bliver sammen med sin assistent sendt til Washington, hvor han bliver del i politisk spind. Pludselig får pressen nys om et krigsudvalgsmøde, og situationen tilspidses, da en afgørende rapport med pros and cons mod krigen bliver lækket.

Umiddelbart kan det lyde som en usandsynlig tør film, men det skal man bestemt ikke lade sig narre af. Filmen er instrueret af et kendt britisk satire fænomen Armando Iannaucci, som tidligere har lavet radio og satireserier såsom ”The Thick Of It”. Filmens styrke er helt sikkert dens manuskript med velskrevne replikker og et væld af punchlines. Derfor er det heller ikke overraskende, at filmen er nomineret til en Oscar i kategorien Writing – Adapted Screenplay.

”In the Loop´s” primære målgruppe er folk med politisk interesse og indsigt i hele skandalen om belægget for at starte krigen i Irak. Armando Iannucci har formået at skabe en film, der favner bredt i kraft af dens velskrevne replikker, men den er som sagt satirisk og indforstået, og jeg stod til tider af. Filmens styrke er samtidig den svaghed, for jeg må indrømme, at jeg fik nok af alle bandeordene og tilsviningerne. Det er ganske underholdende i små doser, men i 106 minutter i træk bliver det en smule anstrengende, konstant at se på folk, der vender det hvide ud af øjnene.

Jeg finder ikke historien særlig realistisk, men ”In the Loop” har heller ikke påstået at være en dokumentar, på trods af dens observerende stil og håndholdte kamera. Det er en fiktiv historie, men det til trods, må det siges at være en vældig relevant film. Det er de færreste som har fulgt med i sagen om i krigen i Irak, der kan være i tvivl om at rapporten, der er en central del af handlingen, er det dokument som Tony Blair´s spindoktor Alastair Campbell er under mistanke for at have ændret i. Sagens ruller stadig og så sent som d. 12. februar 2010 var han til endnu en afhøring. Sagen er altså endnu ikke afgjort, men Armando Iannucci har truffet sin afgørelse i ”In the Loop”.

Titel: In the Loop
Original Titel: In the Loop
Premieredato: 18. februar 2010
Instruktør: Armando Iannucci
Skuespillere: Peter Capaldi, Tom Hollander, James Gandolfi, Gina McKee
Spilletid: 106 min.
Selskab: Sunrise Film Distribution
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...