Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Indiana Jones: The Complete Adventures

6. oktober 2012 af Nikolaj Sonqvist

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Indiana Jones: The Complete Adventures billede

Dr. Jones endelig på Blu ray!

Mens rygterne på internettet florerer om Indiana Jones 5 nogensinde vil se dagens lys, bliver nogle af dem måske manet til jorden ved, at de fire foregående film om den piskesvingende arkæologeventyrer nu langt om længe kommer på Blu ray. Eftersigende er både manden med hatten; Harrison Ford, manden med megafonen; Steven Spielberg, samt Shia LaBeouf og Karen Allen interesseret i endnu et skud fra stammen, men det hele skulle være op til George Lucas gode idéer og initiativ.

På den anden side betyder den længe ventede udgivelse ikke, at der ikke vil kommer en femmer om få år, så alle fans skal ud og investerer i endnu et boxset. For penge er ensbetydende med Indiana Jones, idet at de tre første alle var de mest indtjenende i deres respektive udgivelsesår, mens den sidste del af quadrilogien var den tredje mest indtjenende. Indiana Jones er et fænomen på mange sider.

Indiana Jones: Jagten på den Forsvundne Skat (1981)
Jagten på den Forsvundne Skat er blandt de mest indtjenende film nogensinde og slog alle rekorder i 1981, da filmen så dagens lys I biografen. 1970’erne havde introduceret Hollywood for det pengemaskineri, som filmbranchen senere skulle nyde godt af. Men det var ikke kun penge som den slangeræde eventyrer Dr. Jones høstede, det var også stor anerkendelse. Fire Oscar statuetter og yderligere fire nomineringer, general stor tilfredshed blandt anmelderne og en ny skare af fans.

Indiana Jones og Templets Forbandelse (1984)
Det er næsten uundgåeligt at en kassesucces ikke vil blive fuldt op af en efterfølger og Indiana Jones var heller ikke noget særtilfælde. Spielberg, Lucas og Ford vendte tilbage i den svageste af de tre første “Indyfilm”, både indtjeningsmæssigt og kritisk. En enkel Oscar og en enkel nominering blev det til, da en del af den oprindelige charme og karisma var forsvundet. Indy kæmpede ikke længere mod filmelskeres ynglingsfjende nazisterne, men mod Mola Ram og en bunke Sankara Sten i det fjerntliggende Indien. Selvom sagnet påstår, at ejeren af alle fem Sankara sten vil kunne regerer verden, var fjenden pludselig ikke længere så velkendt og frygtet. Men værst af alt var Indianas nye love-interest Willie (Kate Capshaw), som manglede Marions handlekraft og den irriterende lille dreng Short Round (Jonathan Ke Quan), man godt kunne have været foruden.

Indiana Jones og Det Sidste Korstog (1989)
Anderledes bedre så det pludselig ud da tredje film i Indy-franchisen så dagens lys. Tilbage var truslen fra nazisterne, tilbage var den guddommelige myte (denne gang om den Hellige Gral), og tilbage var charmen og skolelæreren, der måtte påtage sig ansvaret at redde verden igen. Men filmens største fidus var uden tvivl introduktionen af Indianas far, Henry Jones (Sean Connery), og deres vanskelige far/søn forhold, der for alvor sættes på prøve. Selvom filmen ikke igangsatte samme prisregn som den første film, blev fans og anmeldere tilfredse igen med endnu et fantastisk actioneventyr og firsernes største og mest indbringende trilogy var fuldendt.

Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige (2008)
Den foreløbige og måske eneste efternøler kom efter nitten års tænkepause fra Spielberg og Lucas. Den mest udskældte af alle fire, men den mest indtjenende (dog ikke justeret mht. inflation). Spielberg og Lucas lovede forinden ikke at fylde universet med nymodne computereffekter og i stedet holde sig til det oprindelige skabte univers fra 80’erne, men tiderne er anderledes og firsercharmen var fortaget. Ligesom Det Sidste Korstog introducerede Indys far, introducerer Krystalkraniets Kongerige Indys søn i form af Mutt Williams (LaBeouf) og et gensyn med Marion Ravenwood fra Jagten På Den Forsvundne Skat. Med det nye unge blod kunne Ford’s aldrende væsen stå i kontrast til ungdommen, men selvom den hårde kerne: Lucas, Spielberg, Ford, producerne Frank Marshall og Kathleen Kennedy og John Williams med hans udødelige music, stadig var bagmændene bag franchisen, virker det unægteligt som om, at Indy roligt kan gå på pension. Indiana Jones var et firser ikon og det kan der vist ikke laves om på.

En over-halv-god Quadrilogy
Indiana Jones er ikke kun en pengemaskine, men også en filmhistorisk perle og et studie i filmunderholdning. Jagten på den Forsvundne Skat satte en høj standard for underholdningsfilm både teknisk og økonomisk. Selvom Templets Forbandelse måske ikke nåede samme højder, fuldte Det Sidste Korstog trop med fornyet charme, humor og underholdning. Når man ser ned over det samlede boxset, kan man ikke andet end se Krystalkraniets Kongerige som en plet på en ellers næsten perfekt triologi.

Det var nok uundgåeligt, at den fjerde film ville komme, men selvom man måske som Indiana Jones fan inderst inde håber på en Indiana Jones 5, der kan ramme firsernostalgien, er det nok bedst at pisken og hatten for evigt bliver lagt på hylden.

Boxsettet byder på et væld af ekstramateriale. Udover ekstramateriale på hver Disc, følger en hel ekstra bonus disc med Making of’s, Behind the Scenes og meget mere.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Indiana Jones: The Complete Adventures
Original Titel: Indiana Jones: The Complete Adventures
Premieredato: 18. september 2012
Instruktør: Steven Spielberg
Skuespillere: Harrison Ford, Karen Allen, Denholm Elliott, John Rhys-Davies, Cate Blanchett, Sean Connery, Kate Capshaw, Shia LaBeouf
Spilletid: 481 min.
Selskab: Lucas Film, Paramount Pictures, 1981, 1984, 1989, 2008
Genre: Action , Adventure , Drama


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...