Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Inspector Lynley - Box 1

27. maj 2008 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Inspector Lynley - Box 1 billede

Ny stærk krimiserie forsøger at løfte arven fra blandt andet inspector Morse

Eftersom den kære Inspector Morse nu i en rum tid desværre har været afgået ved døden, både på skærmen og i den virkelige verden, har den engelske krimitrone stået tom. Der var derfor mange forhåbninger tilknyttet den nye Inspector Lynley, der trådte ind på krimiscenen i 2001. Nu er serien udkommet som bokssæt, og her er bestemt noget at komme efter for fans af traditionel engelsk krimi. Bøgerne bag serien er skrevet af Elizabeth George, og hun bringer både fornyelse og en stædig fastholdelse af traditionelle temaer ind i genren.

Bokssættet består af i alt tre afsnit, der samtidig er de første i serien.

I den første episode, ”En fars begær” møder vi det umage makkerpar Lord Lynley og Barbera Havers. De har begge det imod sig, at der ikke er andre indenfor politiet, der vil arbejde sammen med dem. Han har udleveret betjente, der ikke passede deres arbejde og fået dem fyret, og har med sin titel som lord ry for at været kommet sovende til sine forfremmelser og kun have arbejdet som politimand som en hobby. Hun er kendt for at være besværlig. Hun har et hårdt liv på hjemmefronten, hvor hun bor sammen med sine to gamle, syge forældre. I arbejdet er hun den, der ikke har et personligt forhold til nogen, og ikke gider smalltalke.
De to bliver sat sammen af ledelsen, der måske har et skjult håb om at de vil hade hinanden så meget at de vil forfejle deres opgave og man så lige så stille kan smide de besværlige ud af korpset.
Sammen bliver de sendt til en meget øde gård i Yorkshire, hvor en mand er fundet brutalt myrdet. Han har fået hovedet skåret af og den eneste der kender svaret på på mordgåden er hans 16-årige datter, der blev fundet sammen med ham, men som nu er i en tilstand af dyb chock og ikke er i stand til at kommunikere med nogen. Det bliver en intens sag, der sætter dybe spor i både de to betjente, men også i et lille lokalsamfund.

I anden episode får inspector Lynley et møde med fortiden. Hans gamle ven, der arbejder på en kostskole, beder ham om hjælp til at finde en forsvunden dreng. Da drengen findes myrdet må Lynley og Havers grave dybt i de gamle traditioner og den strenge disciplin, der hersker på skolen. For Lynley, der selv har gået på kostskole bringer sagen minder frem om han egen tid i skolesystemet, hvor han levede under de samme vilkår som de drenge han nu skal finde en morder iblandt. Det bliver en tragisk sag, der kommer til at sætte Lynley på en svær prøve.

I det sidste afsnit skal vi til overklassen. Den kendte forfatter Joy Sinclair findes brutalt myrdet i sin seng på en gammel herregård. Sammen med hende er der en forsamling af kendte skuespillere, der pludselig alle er mistænkte i sagen. Det er en traditonel whodunnit, med alt hvad det indebærer af intriger og mistænkte.

Inspector Lynley er bestemt en serie, der er værd at stifte bekendtskab med hvis man er krimifan. Serien adskiller sig dog en del fra den traditionelle genre i og med at der er lagt meget fokus på virkelig at give en god karakteropbygning – det er næsten som om mordgåderne er sekundære i forhold til fortællingen om to mennesker, der tvinges til at arbejde sammen mod deres vilje, og hvordan de langsomt men sikkert kommer tættere og tættere på hinanden.
Luk gerne Lynley ind i varmen og giv ham en chance. Af de tre afsnit er det helt sikkert nummer to med kostskolen, der står stærkest, men samlet set er det en god begyndelse på havd der forhåbentlig bliver en ny stærk serie fra BBC.

Der er intet ekstramateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Insepctor Lynley -Box 1
Original Titel: The Inspector Lynley Mysteries
Premieredato: 13. maj 2008
Instruktør: Robert Young mfl.
Skuespillere: Nathaniel Parker, Sharon Small
Spilletid: 314 min.
Selskab: BBC, 2001
Genre: Krimi


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...