Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Inspector Morse - den halve antikvitet

9. maj 2005 af Helle Perrier

3 stjerner Skriv en kommentar

Inspector Morse - den halve antikvitet billede

Inspector Morse på jagt efter en morder med hang til historie

John Thaw var i kraft af sin rolle som Inspector Morse, en af Englands mest elskede Tv-skuespillere. Han døde i 2002 året efter at hans alter-ego var død på skærmen i ”et kors for Morse”. Frem til da blev der indspillet ikke færre end 33 film om politimanden. Filmene er en filmatisering af Colin Dexters fremragende kriminalromaner, og er skal absolut placeres blandt de allerbedste i genren.
Inspector Morse er som udgangspunkt egentlig ikke nogen sympatisk mand, men man undgår ikke at holde af ham alligevel. Han er brysk og tvær, og har ikke langt til hidsige anfald. Samtidig er han den inkarnerede bachelor, der elsker at bo alene, elsker øl, sin røde Jaguar og frem for alt Wagner. En anden af hans laster er Times’ krydsord, som han løser på imponerende kort tid. Inspector Morse er en intelligent mand, - han har selv gået på Oxford College, og da alle historierne foregår i Oxford, er der flere der er henlagt til universitetets lukkede verden. Akademikerne ser skævt til politimanden, der jo ikke har forfulgt en akademisk karriere og det kommer ofte til sammenstød mellem dem og Morse.
Den traditionelle assistent har Morse i sergeant Lewis. Han spilles fremragende af Kevin Whatley , og er Morses modstykke. Familiemennesket, der elsker sin kone og sine børn, og som er omgængelig og på god fod med alle. På overfladen kan han slet ikke komme i nærheden Morses intellekt, men det er som regel en af han kvikke bemærkninger der fører Morse på sporet.

En flok amerikanske turister er på luksustur gennem England og er nået til Oxford. Med dem er ægteparret Pointdexter. Mrs Pointdexter er ejer af en antikvitet, som hun vil returnere til dets oprindelsessted. Det drejer sig om ”The Wolvercote Tongue”, der er den anden halvdel af et smykke, der opbevares på museet i byen.
Inden hun når så langt, bliver hun dog fundet myrdet på sit værelse og der er intet spor af den værdifulde antikvitet. Efterhånden må inspector Morse indse, at alle er på listen over mistænkte. Både manden, der fjoller rundt med en anden kvinde, museumsinspektøren, tourguiden, jo der er nok at tage af. Inspector Morse har det ikke nemt, når alle lyver og holder på hinandens hemmeligheder.

En af de dejlige ting ved inspector Morse serien, er at den ligesom kører i sit eget tempo. På trods af at den er produceret omkring 2001, ligner det en af fortidens tv-produktioner. Der er ingen hurtige klip, men derimod er der mange lange indstillinger og scener. Der er ingen leflen for det overfladiske, lettilgængelige eller hurtige. Inspector Morse tager sin tid, og det er faktisk forfriskende. Man var faktisk i tvivl om hvorvidt man overhovedet skulle sende det første afsnit af Inspector Morse, man mente simpelthen at det gik for langsomt og at det var malplaceret i samtiden. Heldigvis var der 1,5 millioner der så det første afsnit, og der var ikke længere tvivl. – Og gud ske tak og lov for det. Den halve antikvitet er ikke et af seriens bedste afsnit, men det er trods alt stadig værd at se.

3/6 for det.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: Den halve antikvitet
Original Titel: The wolvercote tongue
Premieredato: 19. april 2005
Instruktør: Peter Hammond
Skuespillere: John Thaw, Kevin Whatley
Spilletid: 102 min.
Selskab: Granada international, Sf-film, 2004
Genre: Krimi

banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...