Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

It might get loud

16. august 2010 af Elsebeth Frederiksen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

It might get loud billede

3 store guitarister indvier os i deres verden

Jimmy Page, The Edge, Jack White. 3 guitarister, som repræsenterer hver sin tid.
Jimmy Page er fra det legendariske rockband Led Zeppelin, med med deres guitarbaserede psykodeliske rockmusik blev legender. Med hits som "Stairway to Heaven" og "Immigrant Song" imponerede de verden.

The Edge er guitarist i bandet U2, som nok ikke kræver introduktion.

Jack White er guitarist og i bandet White Stripe, som folk måske kender fra sangene "Door Bell" og "Fell in Love with a Girl".

Instruktøren Davis Guggenheim, som er mest kendt som instruktør af diverse serier såsom Numbers, The Shield og Alias.

I "It Might Get Loud" har han sat de 3 førnævnte guitarister stævne for at høre om deres liv, guitarer og inspirationskilder.

”At spille guitar er en del af mig, at lære den at kende”, siger Jimmy Page.

Selvom Led Zeppelin gik i opløsning i 1980 efter trommeslager John Bonhams død i 1980, har han stadig sjæl og fascinationen ved guitarspillet. Han tager os med tilbage til Headley Grange, stedet hvor indtil flere sange fra Led Zeppelin IV blev indspillet. Han fortalte hvordan Led Zeppelin startede som et skittle- band og spillede rundt omkring til skolefester.

Han fortæller om, at Led zeppelin nærmest var misforstået i deres tid. Deres plader blev anmeldt i en lille notits og selv da sangen Stairway to Heaven udkom, gav det ingen yderligere omtale, selvom den sang i dag er en klassiker.
Vi vender med The Edge tilbage til Dublin og får historien om hvordan det hele startede. Han viser os sit studie med gamle spolebånoptagere som indeholder gamle U2- sange og demoer. ”This might get loud”, siger han og sætter musikken på.
Vi går tilbage i historien til Bloody Sunday i 1971, hvor engelske soldater dræbte 13 demonstranter i Londonderry i Nordirland. I 1983 skrev U2 sangen Sunday Bloody Sunday, som en reaktion på denne dag. Det er nok i dag en af U2s mest kendte sange.
Jack White voksede op i en familie med 10 børn hvor de alle var musikalske. Han blev grebet af blues-musikken og fik derigennem sin store passion for musik. I starten ville han ikke spille guitar, for det gjorde alle jo, men endte alligevel med, sammen med sin bror at bygge en selv, som han stadig spiller på engang imellem. Han har altid været søgende og eksperimenterende. Han leder altid efter nye lyde.
Igennem nogle helt fantastiske jamsessions lærer man mere om de tre guitarister. Hvordan de arbejder når de skaber lyd og hvordan de er som personer.
Denne film er essentiel for fans af god guitarbaseret musik. Også selvom man ikke kan lide den enkelte musiker, er historien om deres proces relevant og meget spændende.

Warner Home Video

Titel: It might get loud
Original Titel: It might get loud
Premieredato: 27. juli 2010
Instruktør: Davis Guggenheim
Skuespillere: Jimmy Page, The Edge, Jack White
Spilletid: 97 min.
Selskab: Warner Home Entertainment, 2008
Genre: Dokumentarbanner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...