Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

iZombie sæson 2

10. maj 2017 af Peter Kruse Dam Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

iZombie sæson 2 billede

Anden sæson af hitserien iZombie overgår den glimrende første sæson, og formår succesfuldt at blande humor, gammeldags detektivarbejde, spænding og gys sammen til en stor blodig cocktail.

Zombiegenren er efterhånden godt og grundigt tappet for energi, men af en eller anden grund, bliver den altid vækket tilbage fra de døde, når den synes at være mest livløs. Alt imens The Walking Dead kører for fuld skrue på syvende sæson og vel og mærke fokuserer mere på de levende frem for de levendedøde, tager iZombie et blik på, hvordan den unge retsmediciner Olivia Moore's liv bliver påvirket, da hun en dag vågner op som en zombie.

Anden sæson starter 3 måneder efter afslutningen på første sæson. Efter det blodige opgør med den onde zombie, Blaine, som nu er blevet selvstændig bedemand, kæmper Olivia med at genskabe sit forhold til sin ekskæreste Major, som hun ikke er på talefod med. Da hun i sidste afsnit af første sæson, nægtede at give blod til sin bror, der var kommet til skade i en eksplosion, da dette ville gøre ham til en zombie, cuttede hendes familie også kontakten til hende. Hun balancerer stadig sine noget uortodokse spisevaner, rene menneskehjerner, og de syner, der fører med, når hun spiser dem, der hjælper hende med at opklare mordsager for Seattle Police Department. Sammen med hendes partner, Detective Clive Babineaux, og hendes optimistiske chef, retsmedicineren Ravi, forsøger hun at udnytte sine "evner" til noget produktivt og hjælpe andre, og samtidig undgå at den store zombieapokalypse bryder ud.

iZombie er den type serie, der hele tiden har et glimt i øjet. Selvom den har sine alvorlige elementer og helt klart ikke er egnet for børn, så veksler serien perfekt imellem den rette mængde humor, spænding og seriøsitet. Referencerne til popkulturen bliver flittigt leveret i flæng med stor selvsikkerhed og specielt "Star Wars" referencerne bliver fremhævet af Ravi. Det får replikkerne imellem karaktererne til at glide let ned, og sørger for at humoren forbliver intakt. Specielt episoderne "Cape Town" og "Method Head" viser, hvor stort narrativt alsidighed og overskud denne serie besidder.

Rose McIver er blændende i hovedrollen som Olivia Moore. Hun er først og fremmest utrolig charmerende, og så er hun en særdeles troværdig skuespiller. Når Olivia spiser en hjerne, overtager hun en del af den afdødes personlighed. Så på den måde skal Rose McIver i teorien spille to personer på én gang i hvert afsnit. Og det gør hun med bravur. Seriens anden store gevinst er Rahul Kohli, som Olivia's kejtede chef og ven, Ravi. Han er både et comic relief, selvom serien i sig selv ikke mangler humor, men demonstrerer også, at han kan spille mere seriøst i visse scener. Resten af seriens cast ensemble gør det også fortrinligt, men Olivia og Ravi er afgjort de to mest interessante at følge.

Rob Thomas og Diane Ruggiero-Wright (skaberne bag hitserien Veronica Mars) er forfatterne bag iZombie, og manuskriptet er både vittigt og intelligent. I modsætning til nogle af de andre zombieserier, som man finder på tv i øjeblikket, har Thomas og Ruggiero-Wright valgt at gøre serien ungdommelig via sin smarte tone og hurtige tempo, men den bibeholder stadig de gode gamle spændingselementer fra både gyser - og detektivgenren, der passer perfekt ind i historien. Den bedste episode i sæson 2 er ubetinget sæsonens nittende og sidste afsnit, "Salvation Army", der både er fuld af velplacerede overraskelser og gedigen spænding.

Ekstramateriale - 3 stjerner

Ekstramaterialet er ret skuffende, da der kun er et par deleted scenes og et langt klip fra Comic Con. Klippet fra Comic Con er til gengæld meget sjovt, da skuespillerne og forfatterne har en let og humoristisk tone imellem sig. Man kunne godt have ønsket sig lidt mere ekstramateriale, måske nogle bloobers eller cast-interviews.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Warner Bros.

Titel: iZombie sæson 2
Original Titel: iZombie season 2
Premieredato: 30. marts 2017
Instruktør: Michael Fields, Mairzee Almas
Skuespillere: David Anders, Jessica Harmon, Malcolm Goodwin, Robert Buckley, Rose Mciver, Aly Michalka, Rahul Kohli, Leanne Lapp, Bryce Hodgson
Spilletid: 770 min.
Selskab: DC Entertainment Vertigo, 2016
Genre: Action , Drama , Gyser , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...