Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Jack The Ripper.

4. april 2014 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Jack The Ripper. billede

I Kult instruktøren Jess Francos version af historien om Jack The Ripper bliver der ikke langt fingre imellem. Den gale morder bliver spillet af den altid fremragende Klaus Kinski, der også i denne rolle tilfører en stor portion galskab.

I Londons tågede gader frygter alle at gå ud efter mørkets frembrud. En morder er løs, og det går ud over byens letlevende damer. Det er Jack the Ripper (Klaus Kinski) der er på spil. Når mørket sænker sig over Englands hovedstad, går han på jagt efter friskt kød. Om dagen er han en venlig og respekteret læge, der gerne hjælper de fattige. Men sagen er den, at han er en forpint sjæl, der gang på gang må slå ihjel. Engelsk politis bedste mand (Andreas Mannkopf) bliver sat på sagen, og sammen med en blind mand og gadens letlevende piger strammer han løkken om Jack the Rippers hals. Spørgsmålet er bare, om de kan nå at fange ham, inden han dræber igen.

Instruktøren Jess Franco har hundredvis af film bag sig i alle genre. Den legendariske exploitation instruktør går da også hele vejen, når det kommer til at vise de ubehageligheder Jack the Ripper udfører på sine ofre. Kvinder parteres, øjne skæres ud og bryster ligeså. Det hele tilsat lidt brutal sex og en gennemgående lummer stemning. Jess Franco står bag andre mesterværker som Venus In Furs, The Girl From Rio, Eugenie, Justine, The Blood Of Fu Manchu, 99 Women og Ilsa The Mad Butcher. Hans stil er rå og lige på, og selvom Jack The Ripper er en af hans mere afdæmpede værker, emmer den dog stadigvæk af gåpåmod og engagement.

Jack The Ripper spilles af den berygtede skuespiller Klaus Kinski, der altid levere en yderst intens og nærmest manisk præstation. Han er kendt for sit samarbejde med den Tyske instruktør Werner Hertzog, med hvem han blandt andet lavede Aguirre Den Gale Erobrer og Nosferatu. Hans præstation som den gale kvindemorder går fint i samspil med Jess Franco og hans måde at lave film på. Begge elskede deres job, og det at lave film, og det smitter bestemt af på hele produktionen.

Er man Jess Franco eller Klaus Kinski fan skal man naturligvis ikke snyde sig selv for denne flotte udgivelse fra Another World Entertainment, og filminteresserede bør bestemt heller ikke snyde sig selv for denne lille perle fra en svunden tid.

Ekstramateriale.

Dejligt med rigtigt meget ekstramateriale til en film som denne. Another World Entertainment har puttet lidt ekstra guf på denne udgivelse i form af både et rigtigt godt dokumentar program om Jess Franco og hans film og en feturette om filmen og restaureringen af denne. Desuden er der en ekstra scene, eller nærmere et klip hvor man ser endnu mere blod og gore, filmens trailer, interview med skuespiller Andreas Mannkopf og et slideshow med plakater og lobbycards. Virkelig en lækker omgang ekstramateriale.

Filmen er i dens oprindelige widescreen format og billedet står rigtigt godt på denne flotte udgivelse.

Lyden er Engelsk Dolby Digital 5.1 og Jack The Ripper kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Jack The Ripper.
Original Titel: Jack The Ripper.
Premieredato: 4. april 2014
Instruktør: Jess Franco.
Skuespillere: Klaus Kinski, Lina Romay, Herbert Fux, Josephine Chaplin, Andreas Mannkopf.
Spilletid: 88 min.
Selskab: 1976
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...