Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Jalla Jalla (DVD)

14. februar 2002 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Jalla Jalla (DVD) billede

To kulturer mødes, den libanesiske Roro har en svensk kæreste, men er samtidig forpligtet af sin baggrund, og pludselig bliver han tvunget til at gifte sig med en landsmandinde, og må træffe et valg.

Et hektisk opgearet miljø i Malmö, hvor den unge libanesiske Roro (Fares Fares) usvigeligt har forelsket sig i den ligeledes unge og kønne svenske Lisa (Tuva Novotny), og de har et stabilt forhold, der er præget er stor gensidig forståelse, og Roro et par fantastiske svigerforældre. Men Lisa kender ikke sine, idet Roro aldrig har “præsenteret” hende for forældrene. Han ved at de helst ser ham sammen med en af samme slags som ham selv. Og hele deres forhold synes langsomt at vende sig imod dette møde. Roro´s bedste ven og arbejdskollega Måns (Torkel Petersson) er i et fast forhold, med en pige der synes at have et bestemt hang til sex. Og Måns har et problematisk fohold til sin penis, at den ikke vil rejse sig I givne situationer, hvor den bliver budt op, til hans og kærestens Jenny (Sofi Ahlström Helleday) store frustration. Hun foreslår ham utallige gange at opsøge en læge, men Måns er slet ikke rede til det. Men er villig til at opsøge andre alternativer som sexhjælpemidler. Deres forhold synes at være i en krise. Samtidig bliver Roro´s og Lisas forhold mere seriøst, og Roro føler sig parat til at vise hende for forældrene. Da han kommer op i forældrenes lejlighed, er en stor del af familien samlet. En fjern fætter har bragt sin søster Yasmin (Laleh Pourkarim) med sig op. Hun skal giftes indenfor kort tid, ellers bliver hun sendt tilbage igen. Roro står nu overfor et kæmpe dilemma, som han ikke lige kan tage stilling til, idet det er ham der skal være brudgommen. Ansvarsfølelsen overfor familien, forpligtelserne, at være en gentleman når det behøves. Han vælger at indgå aftale, at det bliver proforma, for han elsker Lisa, og vil ikke løbe fra det forhold. Det ved forældrene og Yasmins bror dog ikke. En dag tager han Yasmin med sig, for at introducere hende for Lisa, og de samler Måns op på vejen. Sammen tager de ud i skoven, og pludselig udvikles uventet følelser mellem Måns og Yasmin. Der er lagt godt op i kakkeloven, og det kan næsten kun gå galt...

Josef Fares er en blændende fortæller, og helt sikkert også bekendt med kultursammenstød, holder et vittigt øje på de forskelle, men også en masse selverkendelse, dog er svensker i familien generelt filmet fra et meget forstående og posetivt folkefærd, og det er måske lige i overkanten af virkeligheden, bortset lige fra en 2-3 personer. Filmen er i samme boldgade som East Is East, Beautiful People og danske Pizza King, som dog er mere helstøbt og en betydelig mere alvorlig film. (Måns) Torkel Peterssons person I filmen, virker tiltider overdimensioneret I forhold til resten af personerne, og det virker ikke helt harmonisk. Der går filmen lidt af sporet, ellers havde den klart fyldt fem stjerner ud. Det følger et glimrende ekstra udvalg med på dvd´en, som interview med mere.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrewmetronome.

Titel: Jalla Jalla
Original Titel: Jalla Jalla
Premieredato: 15. januar 2002
Instruktør: Josef Fares
Skuespillere: Fares fares, Torkel Petersson, Tuva Novotny, Laleh Pourkarim, Leonard Terfelt, Jan fares.
Spilletid: 88 min.
Selskab: Memfis Film/2000
Genre: Humor
Link: http://www.sandrewmetronome.dk
Roro og Måns i arbejde som kommunale servicemedarbejder.
Roro og Måns i arbejde som kommunale servicemedarbejder.
Der bliver taget flere midler i brug hjemme hos Måns, for at få den på højkant.
Der bliver taget flere midler i brug hjemme hos Måns, for at få den på højkant.
Roro, Lisa m.fl. i en af filmens flugtaktioner.
Roro, Lisa m.fl. i en af filmens flugtaktioner.


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...