Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

James White

25. februar 2016 af Tanja la Cour

5 stjerner Skriv en kommentar

James White billede

Livet kan som regel kun leves i overhalingsbanen for en vis tid. Det er i hvert fald gældende for den rodløse ungkarl James White, som ikke kan finde roen og stabiliteten i livet, men må tage ansvar, da realiteterne banker på.

Den unge mand, James White, som spilles af Christoper Abbott, har svært ved at finde sig til rette i livet som voksen. Det hjælper heller ikke på det, da hans mor diagnosticeres med kræft på et tidspunkt, hvor James forsøger at flygte fra det hele, bogstaveligt talt. Moderens kræft tvinger dog den unge mand til at vende hjem og se realiteterne i øjnene og indse, at hans mor har brug for ham. Han bliver nødt til at være til at stole på og være der, når han siger, han vil være det. De indre kampe, han kæmper, bliver dog stadig ved med at hjemsøge ham, og han har svært ved at lægge drukturene og festerne med bedstevennen Nick (Scott Mescudi) på hylden. Det bliver derfor en kamp for James at opretholde en stabil og stærk facade, der kan tage sig af den uhelbredelige syge mor og samtidig håndtere de følelser og frustrationer, der hærger inde i ham selv.

Cynthia Nixon, som nok mest er kendt for sin rolle som Miranda i HBO succesen Sex and the City, spiller James Whites mor, Gail. Det gør hun overbevisende, og man glemmer den karrieremindede Miranda med klassiske suits og smarte håndtasker fra New York. Cynthia Nixon har selv været igennem et brystkræftforløb og har derfor kunnet bruge sine egne erfaringer og oplevelser til rollen. Det et tydeligt, for smerten og angsten skinner stærkt igennem de grønne øjne, som da hun mister ordene. Sammenspillet mellem de to, Christopher Abbott, som nok mest er kendt i rollen som Charlie i serien "Girls, og Cynthia Nixon, er et enestående match. De er stærke personer hver for sig, men kærligheden og bekymringen mellem mor og søn kommer klart til udtryk, når hovedpersonen James skal hjælpe sin mor i mere intime situationer.

Filmen, som er instruktøren, Josh Mond's, første long-feature film, er dermed et portræt af en ung mand, der ikke har fundet fodfæstet i livet endnu. En mand, som kæmper mange indre kampe med sig selv og ikke mindst med andres forventninger og forhåbninger for ham. Alt imens denne kamp står på, rammer et jordskælv hans eneste stabile fundament, som han har i sin mor og hendes hjem. Hvis han ikke kan tage sig sammen nu, så går det udover hans mor, og det får ham til at stramme sig an, men de indre kampe fortsætter. Det er en stærk film, som rammer, fordi karakterskildringen er blændende og præstationerne fra Nixon og Abbott side er enestående.
En film, som er kommet til ud fra Josh Mond's egne oplevelser og følelser omkring sin mors kræftsygdom, hvilket har givet filmen styrke og intimitet.

Titel: James White
Original Titel: James White
Premieredato: 25. februar 2016
Instruktør: Josh Mond
Skuespillere: Christopher Abbott, Cynthia Nixon, Scott Mescudi, Ron Livingston, Makenzie Leigh, David Call
Spilletid: 85 min.
Selskab: Reel Pictures, 2016
Genre: Drama , Familie
Link: http://www.kino.dk/film/j/ja/james-white
banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...