Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Jeepers Creepers 2 (DVD)

1. marts 2004 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

4 stjerner Skriv en kommentar

Jeepers Creepers 2 (DVD) billede

Hvert 23. år, den 23. dag kommer the Creeper tilbage for at spise i 23 dage. Denne gang er den tilbage med et arsenal af spændende våben.

For at gøre det lidt nemmere at huske, kommer The Creeper altid tilbage på samme tidspunkt: hvert 23. år, den 23. dag og så spiser den løs i 23 dage. Der er ikke noget (næsten ikke noget) der kan standse det mystiske væsen med vinger, som mest af alt ligner en mellemting mellem en forvokset flagermus og The Shadow. Derfor havde forgængeren, Jeepers Creepers heller ikke en positiv slutning. Den forbliver en af de bedre horror film, som er lavet fornylig. Mest af alt på grund af startscenen, som var ret uhyggelig – men også stemningen, musikken, de unge teenage skusepillere som bryder alle regler man skal opretholde for at forblive i live.

Kort opsummeret har vi at gøre med nogle forsvarsløse mennesker, der er blevet ofre for The Creeper. Denne gang går det ud over en stakkels farmer familie og en hel skolebus fyldt med et high school fodbold-hold. The Creeper går naturligvis løs på bussen, efter at dæk nr 2 eksploderer. Det er ikke helt tilfældigt at dækkene springer, her kommer den nye ekstra feature ind i billedet: The Creeper’s nye gadgets. Det er nogle spændende kastestjerner og så en flot-dekoreret kniv. Efterhånden som eleverne bliver færre og væsenet bliver mere sulten, må de stakkels elever forsøge at stole på hinanden for at komme igennem i live. Når de det? Endnu et stort spørgsmål forbliver: Lever efterfølgeren op til den suveræne forgænger?

Både ja og nej. Forudindtagede holdninger er svære at tromle ned, men der skal nu slås et slag for Jeepers Creepers 2. Desværre er det klasssike soundtrack med Henry Hall og så Billie Holidays ”Jeepers Creepers” ikke en del af serien mere, men godt er den lavet. The Creeper er bedre animeret (det er vel en animation), men den er mere lifelike og der er gode chok-effekter, omend en anelse mindre overraskende end 1’eren, men stadigt gode. Startscenen skal man heller ikke kimse af i JC2. Den er udmærket og en god optakt til resten af filmen, der bare kører derudaf, uden ret mange pauser. Det er netop hvad udgør en fremragende gyser-cocktail, så derfor kan JC2 holde vand.

I denne udmærkede efterfølger kan The Creeper også operere om dagen, det er da noget nyt. Skal man nævne de største minusser er der ikke nogen direkte link til den forrige film, andet end at den omhandler The Creeper og hans bedrifter når datoen er iorden (23. år, 23. dag). Ingen skuespillere fra den oprindelige film er med i efterfølgeren (blev de skræmt væk?), lige med undtagelse af The Creeper. Skuespillerne er ikke kendte, men spiller jo aldeles formiddabelt. Der gemmer sig en masse talenter i skolebussen. I pauserne mellem action-scenerne bærer dialogen som sædvanlig præg af klicheer, men det hører sig næsten med til den slags film.

Der kan ikke andet end gives grønt lys for potentielle gyser-fans. ”JC2 skal du da se”, gå ikke glip af at se The Creeper endnu engang, hvis du kunne lide etteren.

DVD extra materiale

DVD’en leveres i Dolby 5.1 / DTS lyd og har et knivskarpt billede. Billedformartet leveres i 16:9 anamorfisk widescreen og kan tilpasses til den aktuelle skærm. Undertekster forefindes på alle de nordiske sprog (dansk, norsk, svensk og finsk). Der er kommentarer af manuskriptforfatter/instruktøren og de medvirkende. Udover det er der dokumentarar: Making of, Creeper Creation, Creeper Composer, Digital Effect, Storyboard sequences, A Day in hell. Der er slettede scener og trailers. For det ekstra materiale gives **** stjerner!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Jeepers Creepers 2
Original Titel: Jeepers Creepers 2 : The Second Night
Premieredato: 25. februar 2004
Instruktør: Victor Salva
Skuespillere: Ray Wise, Jonathan Breck, Garikayi Mutambirwa, Eric Nenninger, Nicky Lynn Aicox
Spilletid: 100 min.
Selskab: United Artists, American Zoetrope, 2003
Genre: Gyser
Link: http://www.jeeperscreepers2.net
Nærm dig ikke disse fugleskræmsler!
Nærm dig ikke disse fugleskræmsler!
The creeper er derude
The creeper er derude
Sådan ser enhver svigermors drøm ud!
Sådan ser enhver svigermors drøm ud!


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...