Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Jeg Ville Ønske For Dig

24. maj 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Jeg Ville Ønske For Dig billede

En familiekrimi i otte afsnit, om et hyggeligt pensionat, ude i provinsen, hvor en gråmeleret skygge fra fortiden lægger sig udover idyllen en ubuden gæst fra ejerens fortid dukker op.

Et lettere slidt jysk pensionat med det ironiske navn Hotel Ritz, hvor gæsterne bor så billigt at de glemmer at betale. Knud (Torben Jensen) driver stedet med hånden på snapsen, humper han rundt i en fedtet undertrøje og hundser med teenage sønnen Niels (Mads Hensel), der står for alt, undtagen regnskabet.
Vibse (Paprika Steen) er en af beboerne, ”aftenskolekunstner” og med en stærk eskalerende forelskelse i en anden gæst Lars (Jesper Hyldegaard), som ikke er gengældt, det er hans egne studier, som voksen prøver at få studenterhuen, der fylder hans dage.
Sanne (Joy-Maria Frederiksen) bor der også med sin søn Matthias (Nijas Ørnbak-Fjeldmose), og hendes natteroderi med andre fyre, er en fryd for Matthias far (Sten Stig Lommer), der ønsker at overtage den fulde forældremyndighed.
En dag bliver Hotel Ritz beæret med en ny gæst, af speciel stand, den ældre Clara (Helle Virkner), med et større opbud af bagage.
Nu er pensionatet næsten booket helt op, og modgangen burde være vent. Men Niels opdager at hans lettere ugidelige fader i hemmelighed har syslet med kontaktannoncer, og har planlagt en frokostaftale med en Jane (Julie Wieth) om to dage!
Niels har selv lidt kørende med den unge Maj-Britt (Mille H. Lehfeldt), som hver dag kravler ind ad kældervinduet, hvor Niels sover.
Og så var der telefon opkaldet, som han uforstående tog imod, om sandaler, en besked der skulle leveres videre til faren. Knud får et chok, og i hans blik har angsten nu taget bolig.
Inden længe får Ritz besøg af endnu en gæst, den ubudne, Sandal-Jørgensen (Anders Hove), der netop er kommet ud af fængslet, og nu kræver sin ret, de 150.000 som Knud skylder ham. Og han sætter et ultimatum, om 4 dage skal betalingen være fundet sted, ellers overtager han stedet!

Den folkelige og succés fulde manuskriptforfatter Bo Hr. Hansen, står bagage denne tv drama serie, og har ”Fidibus”, ”Nordkraft” (omskrivning), ”Oskar & Josefine”, ”En Som Hodder” med flere på cv´et. Emmet Feigenberg, som er kendt som teater dramatiker, er her lidt ude i det glænsbilede mættede, med våde linser, ekstra knald på farverne, og et noget urealistisk scenarie. Helle Virkner spiller som i Matador, Torben Jensen virker ikke overbevisende, Paprika Steen har føjet mange flere fascetter på sit talent siden denne, hovedfiguren Niels spillet af Mads Hensel, er særdeles dårligt castet, han når slet ikke ud, som Nijas Ørnbak-Fjeldmose og en ung frisk Mille H. Lehfeldt, der har morens talent for god indlevelse. Det er kun Anders Hove, som den fanden i voldske Sandal-Jørgensen, der trækker lidt tænder. Ellers en tam affære, der godt kunne være kogt ned til bare 4 afsnit.

Ekstra ”lækkerier” er en trailer for ”Oskar”, derudover intet”. Det viser i og for sig også ambitionerne for dette projekt!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Jeg Ville Ønske For Dig
Original Titel: Jeg Ville Ønske For Dig
Premieredato: 24. april 2007
Instruktør: Emmet Feigenberg
Skuespillere: Torben Jensen, Mads Hensel, Paprika Steen, Helle Virkner, Jesper Hyldegaard, Joy-Maria Frederiksen, Anders Hove, Mille H, Lehfeldt, Anders W, Bertelsen, Steen Stig Lommer, Nijas Ørnbak-Fjeldmose
Spilletid: 236 min.
Selskab: DR/Nordisk Film/1995
Genre: Krimi


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...