Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Outpost
The Outpost billede

Undtagelsen
Bølle På Eventyr
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Joe

21. januar 2015 af Jesper Skovlund

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Joe billede

Virtuos tragedie

I Texas leder Joe (Nicolas Cage) et hold sorte skovarbejdere der fra morgen til aften sprøjter træerne, så de går ud. Loven siger nemlig, at ejeren kun må fælde træerne, når de er syge. Arbejderne har respekt for Joe og omvendt. Når de har fri bliver der ofte drukket igennem. Det gælder også for Joe, når han ikke lige går på bordellet der har en køter der gør konstant, eller når han ligger alene i sin bungalow, imens hans hund står udenfor, så den kan advare om nødvendigt. Joe har engang været i fængsel, det er alt, vi ved. Alting går sådan set godt, indtil den dag den seje men mishandlede dreng Gary (Tye Sheridan) dukker op og beder om arbejde.

Med Larry Browns romanforlæg i ryggen formår instruktøren David Gordon Green overbevisende at skildre et kuldslået udkants-miljø med udsatte eksistenser, der er præget af lige dele bitterhed over tilværelsens konstante uretfærdighed og smerte og så deres evne til at overleve hver dag. At filmen lykkes skyldes ikke mindst Nicolas Cage og Tye Sheridan. Hver især og sammen giver de os respektindgydende karakterskuespil.

Joe og Gary ligner hinanden; de ved hvad der er hvad der er godt, smukt og sandt – men de ved også, at de skal overleve på trods af deres baggrund, deres miljø og ikke mindst med deres voldsomt prægede sind.

Instruktøren spænder fint den voksne Garys egen frygt for at eksplodere over altings elendighed, og ikke mindst når han møder uretfærdigheden og volden om og mod drengen, overfor drengen Garys ligeså kontrollerede vrede men trods alt også et håb om at komme væk til det gode, det smukke og det sande. Det sidste, håbet har Joe ikke længere.

Selvfølgelig må Gary koge over. Tragikken er trods alt filmens drivkraft.

Instruktøren David Gordon Green fortæller uden at ryste på hånden; hver scene og hver indstilling skaber tragedien og åbner op for det store skuespil. Man fornemmer, at der bliver sagt, hvad der skal siges, hverken mere eller mindre. Alligevel er det svært at få øje på instruktøren, eller som det engang hed auteuren. Det er med andre ord svært at få øje på det præg Green som kunstnerpersonlighed har sat i denne film udover den virtuose håndværkers. Hvad mon det er, han vil fortælle. Faren for at den stærkt fortalte film lukker sig om sin egen tragik er overhængende; som om tragikken ikke er derude.
Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Home Video.

Titel: Joe
Original Titel: Joe
Premieredato: 13. januar 2015
Instruktør: David Gordon Green
Skuespillere: Nicolas Cage, Tye Sheridan, Gary Poulter, Ronnie Gene Blevins, Adriene Mishler, Brian Mays, Aj Wilson McPhaul, Sue Rock
Spilletid: 116 min.
Selskab: Worldview Entertainment, Dreambridge Films, Muskat Filmed Properties, Rough House (I), 2013
Genre: Drama
Link: http://joefilm.net/
banner
Overskrift Højre Block
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
SangklubbenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...