Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den, Der Lever S...
Den, Der Lever Stille billede

John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Livsvidner - Gud...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Jujutsu Kaisen 0

28. april 2022 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Jujutsu Kaisen 0  billede

Den nye anime-film er humoristisk, hjertevarm, actionfyldt og en vaskeægte lækkerbisken til trofaste anime-fans.

Anime-serien ”Jujutsu Kaisen” har været et hit -både i Japan og internationalt. Selve mangaen har også gjort det godt, og har solgt mere end 65 millioner kopier, hvilket gør den til en af de bedst-sælgende manga serier i verden. Man behøver dog ikke at have set eller læst ”Jujutsu Kaisen”, før man tager ind og ser denne film, da historien er en forløber til hele universet.

Den unge skoledreng, Yuta Okkotsu, bliver ofte mobbet, men bliver beskyttet af Rita – en forbandet ånd, der lever inde i ham. Yuta bliver sendt til Jujutsu High School for at lære at kontrollere sin forbandelse, og hvordan han i fremtiden har bryde den. Samtidig forsøger den onde, Geto Suguru at samle alle dem med de overnaturlige kræfter, selvom det betyder massemord på normale mennesker. Geto er sulten efter alle ånder, og vil meget gerne have fat i Yutas kraftfulde ånd, Rita.

Det kan være lidt svært først at bide sig fast i filmens begyndelse, hvis man ikke har kendskab til serien og universet. Forbandelser bor i nogle mennesker de såkaldte ”jujutsu sorcerers”, der kan bekæmpe og kontrollere ånder. Dog er filmen ikke vanskelig at følge med i, da det er en forfølger og publikum bliver tvunget til hurtigt at finde ud af, hvordan det hele fungerer. De har sågar valgt at introducere en helt ny hovedkarakter, der ikke er kendt fra den originale serie, hvilket er meget modig – men det fungerer perfekt.

Yuta har en tragisk baggrundshistorie, og man føler for en ung mand, der blot vil leve et normalt liv, uden at skulle være en byrde for sine omgivelser. Historien er en rigtig fin metafor for menneskets i selv sig, og hvordan vi kæmper med vores egne indre dæmoner, men også hvordan vi kan påvirkes af andre negativitet. Animegenren er kendt for at skildre det overnaturlige med det menneskelige, og også i dette univers opnås dette på smukkeste måde.

Som anime-fan er filmen en kæmpe fornøjelse, og har alle de elementer, som vi kender fra genren. Der er utrolig flotte og veludførte kampsekvenser. Selvom det er en 2D føler vi stadig, at vi ser en fuldt 3-deminsionel film, da kampsekvenserne er animeret på et højt niveau. Der er både plads til humor og fjollerier, men man kan også fornemme det tragiske og emotionelle univers, der følger med, når man er omringet af ånder, og ikke mindst de værste fjender af dem alle – menneskets selv og vores evige grådighed.

Jujutsu Kaisen 0” er en underholdende, action-fyldt og humoristisk anime, der får tilfredsstillet alle sine fans. Animationen er smuk, og får god hjælp af et meningsfyldt soundtrack. Selvom filmen muligvis ikke er på samme niveau som ”Demon Slayer” filmen, som også var utrolig populær, så får ”Jujutsu Kaisen 0” stadig skabt et solidt og stabilt univers for sit nye og gamle publikum.

Titel: Jujutsu Kaisen 0
Original Titel: Jujutsu Kaisen 0
Premieredato: 28. april 2022
Instruktør: Sunghoo Park
Skuespillere: Megumi Ogata, Kana Hanazawa, Mikako Komatsu, Koki Uchiyama, Tomokazu Seki, Yuichi Nakamura, Takahiro Sakurai
Spilletid: 105 min.
Selskab: MAPPA, Toho, 2021
Genre: Action , Drama , Fantasi , Humor


banner
Overskrift Højre Block
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the CabinKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...