Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jojo Rabbit
Jojo Rabbit billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Juryen (Bog)

11. juli 2004 af Ole Jessen Hansen

5 stjerner Skriv en kommentar

Juryen (Bog) billede

Meget spændende og velfortalt bog om en spillet i en amerikansk retsal

En af de største retssager i amerikansk historie er under opsejling. Et tobaksfirma Pynex, står anklaget for at have forårsaget en ex-rygers død. Alle sejl er sat til, fra både sagsøgtes og forsvarets side. Intet bliver overladt til tilfældigheder, i en retssag der kan komme til at betyde chok bølger i hele den amerikanske samfund. Alle er forberedt til fingerspidserne, og ikke mindst tobaksfirmaet, der under ingen omstændigheder kan tåle at tabe denne sag har forberedt sig. De har hyret Rankin Fitch. En ekspert i at udvælge og bearbejde en jury, der kan vinde sagen for dem.

Ingen midler for store eller for små for Rankin Fitch: Bestikkelse, indbrud og brandstiftelse er blot nogle af de midler han bruger for at nå sit mål, men han havde ikke regnet med at der var nogle der var smartere end ham selv.... Nicholas Easter bliver udvalgt til jurymedlem i denne retssag, og har sin helt egen ide, med hvordan denne retsag skal ende.

Spillet kan begynde... det er ikke blot et opgør imellem et tobaksfirma og dens offer, men også et spil imellem Rankin Fitch og Nickolas Easter... Hvem lykkes det at få over på sin side, og hvem arbejder egentlig for hvem...

John Grisham har gjort det igen. Skrevet en fantastisk bog som er blevet til endnu en fantastisk film. Jeg har efterhånden set en del af de film, som John Grisham, har fået filmatiseret. Han har en ide om at han skal skrive en bog hvert år, og indtil videre er det lykkedes. Denne bog er fra 1996, og manuskriptet til filmen er blevet bearbejdet lidt. I bogen er det et tobaksfirma, der bliver sagsøgt, mens man i filmen har lavet det om til et våbenfirma. Og har dermed gjort det lidt mere nutidigt, da der i USA er store diskussioner, om alle skal have ret til at bære håndvåben. Noget som blandt andet også er taget op i film som: Bowling for Columbine.

John Grisham er en fremragende fortæller, og det er tydeligt, at hans baggrundsviden er i orden. Han er uddannet advokat, om kom ved et tilfælde til at overvære en retssag, omkring voldtægten af en 12-årig pige. Denne retssag inspirerede ham til at skrive bogen: A time to kill, som også er blevet filmatiseret. Og derefter er der kun succes. Af gode bøger kan nævnes: The Rainmaker, Klienten, Firmaets mand.

Denne bog kan kun anbefales, og mangler man lidt spænding i dette danske sommervejr, så er Juryen et godt valg. Den bliver mere og mere spændende, og til sidst kan man ikke ligge den fra sig.

Mine bedste anbefalinger.

Bogen er venligst stillet til rådighed af forlaget Aschehoug

Titel: Juryen
Original Titel: The runaway jury
Premieredato: 11. juli 2004
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Shining/Doct...
Little Women
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...