Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Justice League: The New Frontier - Commemorative Edition

2. maj 2018 af Teddy Tofte

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Justice League: The New Frontier - Commemorative Edition billede

En af de bedste DC-tegnefilm, som er blevet udgivet de sidste ti år.

“Justice League: The New Frontier” blev først udgivet i 2008, men nu, sikkert på grund af tegneserieskaberen Darwyn Cookes død i 2016, er filmen blevet genudgivet i en såkaldt ”Commemorative Edition”, som både opdaterer lyd- og billedsiden og giver os lidt mere ekstramateriale. Filmen er baseret på Cookes seks tegneseriehæfter, hvor klodens største superhelte mødes i 1950’ernes USA, godt blandet sammen med en masse Kold Krigs propaganda og paranoia. Cookes idé til denne historie er tydeligvis inspireret af Alan Moores ”Watchmen”, og hvis vi skal anmelde denne film ud fra det, vi ser på skærmen – og ikke tegneserien – så har den langt fra lige så meget dybde som ”Watchmen”, men det er stadig en af de bedre DC-tegnefilm, som vi er blevet beæret med, lige siden DC og Warner Bros. valgte at udgive superheltetegnefilm.

Filmen introducerer os for skurken først, et væsen der bliver kaldt for The Centre (spillet af Keith David). Dette væsen har besluttet, at menneskeheden er ond og ødelægger Jordkloden, derfor skal hele menneskeracen dø. Det lyder jo meget godt, meget dystert, men spændende. Desværre viser det sig, at The Centre vil angribe menneskeheden ved at manifestere dinosaurlignende øgler og lade dem angribe vores helte. Jeg ved ikke, om det er en del af Cookes koncepter fra tegneserien, men i sammenhæng med filmen så er det ikke en særlig stærk idé at finde på.

Superman (Kyle MacLachlan) har en stor rolle i starten af filmen, forsvinder så lidt og vender tilbage hen mod slutningen. Det samme kan siges for Wonder Woman (Lucy Lawless), som følger næsten samme historie som Superman, men under andre omstændigheder. Batman (Jeremy Sisto) er til stede i en del af filmen, men selvom han har stor indflydelse på filmens plot, påtager han sig ikke en stor lederrolle på noget som helst tidspunkt.

Det vil måske komme som en overraskelse, at ”The New Frontier” i bund og grund er en oprindelseshistorie for to af superheltene. Først for Grønne Lygte/Hal Jordan (David Boreanaz), som kan betragtes for at have hovedrollen, og dernæst for Martian Manhunter (Miguel Ferrer), hvis ankomst til Jorden spiller en stor rolle for selve historien (inklusiv de begivenheder, som får Hal Jordan til at blive til Grønne Lygte.

Alt i alt nød jeg ”Justice League: The New Frontier” så meget, at jeg uden tvivl kan anbefale den til andre, også dem som ikke er superhelte-interesseret. Hvis du ejer den tidligere udgave, ser jeg dog ingen grund til at købe denne ”Commemorative Edition”. Hvis du elsker superhelte blandet sammen med politik og ægte vold, så er den her film i den grad noget for dig.

Blu-Ray: Farverne er tydelige, om end en anelse blege i ny og næ. Nogle af actionscenerne føles lidt slørede, også på blu-ray, men det er for at give animationen en mere realistisk fornemmelse og det distraherer overhovedet ikke. Det er heldigvis kun nogle få øjeblikke, hvor det er tydeligt. Lydsiden består af et 5.1 DTS-HD Master Audio lydspor, men det er ikke den store forskel fra DVD-udgivelsen, da filmen først blev udgivet for nogle år siden. Warner er meget god til at opgradere deres lydspor, og den her film er naturligvis ingen undtagelse. Dialogen er utrolig tydelig og der er ingen fejl at spore.

Ekstramateriale: Kommentarspor med Darwyn Cooke. Kommentarspor med instruktøren, producerne og andre. ”Retro Action Cool: The Story of Darwyn Cooke” (20 min.): nyt ekstramateriale, om Cookes karriere. ”Super Heroes United: The Complete Justice League History (41 min.): historien om, hvordan det berømte superheltehold blev skabt. ”The Legion of Doom: The Pathology of the Super Villain” (34 min.): historien om, hvordan Justice Leagues fjender skabte et hold af onde skurke. ”Comic Book Commentary: Homage to The New Frontier” (10 min.): her møder vi Cooke, som sammenligner filmen med hans tegneserie. Plus en trailer til ”Batman: Gotham By Gaslight”. 4 stjerner for alt dette skønne ekstramateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Warner Bros.

Titel: Justice League: The New Frontier
Original Titel: Justice League: The New Frontier
Premieredato: 15. marts 2018
Instruktør: Dave Bullock
Skuespillere: Jeremy Sisto, Kyle Maclachlan, Corey Burton, John Heard, Neil Patrick Harris, Lucy Lawless, Brooke Shields, Miguel Ferrer, Kyra Sedgwick, Jeff Bennett, David Boreanaz, Joe Alaskey, Lex Lang, Phil Morris
Spilletid: 75 min.
Selskab: Warnr Bros., DC Comics, 2008
Genre: Action , Sci-Fi , Tegne- og animationsfilm
Link: https://www.imdb.com/title/tt0902272/banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...