Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Kaj og Andrea 8.

21. maj 2006 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Kaj og Andrea 8. billede

Den 8. DVD i rækken af Kaj og Andreas oplevelser med Karla og Ole er helt som den skal være. Lærerig underholdning for store og små.

Kaj og Andrea mødes i nye afsnit til nye oplevelser med nye legekammerater. Denne DVD indeholder 2 afsnit af den nye omgang med det berømte makkerpar.

“Kaj og Andrea slukker en brand”

Kaj og Andrea får en gave af Karla, nemlig en røgalarm.
Sammen med Ole besøger de en brandstation.

Sange: "Andreas sang", "Super-Kaj" og "Navnesangen".

“Kaj og Andrea holder fastelavn”

Kaj og Andrea fejrer fastelavn, og får besøg af Karla og Ole. Det bliver hurtigt lidt vildt og der skal jo også slås til katten i tønden.

Sange: "Super-Kaj" og "Kaj og Andrea duet".

Kaj og Andrea er et af Danmarks mest populære underholdningspar nogensinde. DR’s tv-serie for børn med dukkerne Kaj og Andrea blev i første omgang sendt 1971-1976 og er siden genudsendt i flere omgange. Seriens styrke ligger blandet andet i den meget fine tegning af figurerne:
Frøen Kaj er kendt som den drengede, bramfri og jazzelskende bulderbasse, hvis mandlige stolthed let bliver såret, med sammenknyttet frømund til følge. Papegøjen Andrea er den pæne, selvbevidste og feminine med hang til prinsessekroner og tylskørter. Hun ofrer gerne solsikkefrø og egne interesser for husfredens skyld og overbeviser Kaj om, at “… selv om der er forskel på os to, er vi gode venner kan du tro”.

De to arketyper blev i 1970’erne bakket op af to meget flinke voksne, der var en slags forældresubstitut for de små seere: musikeren Povl Kjøller og skuespilleren Kjeld Nørgaard, der “bakkede snagvendt”, legede sanglege med både frø og fugl og lavede forskellige crazy-komiske sketcher. Hvem husker ikke vandkampen imellem Poul og Kjeld.

At serien gjorde et uudsletteligt indtryk på børn, kan ses af at Povl Kjøllers sange midt i 1990’erne fik en tankevækkende kultrevival blandt de unge på 18-20 år, der uanset piercinger og grønt hår nød at synge med på cykelsangen, på sangen om tiden, der er noget mærkeligt noget, foruden alle de andre kendinge fra serien.

Kaj og Andrea er en af de børneserier der altid har holdt vand. Lige fra de glade 70’erer og ind i det nye årtusinde har den lille papegøje med den fine fjerpragt og den skingre skrappe dulle stemme, og den karismatisk, syngende og andemads elskende frø, underholdt både store og små. Det er altid en fornøjelse at værre sammen med de to og de nye værter Karla og Ole spillet af henholdsvis Christine Skou ( alle elsker Debbie ) og Ole Kibsgaard ( Shu-bi-dua ), er også fine, og levende i deres roller.
Det gode ved serien er at den ikke ser ned til sin målgruppe. Den rammer lige i plet med en underholdende blanding af lærerige informationer, morsomme episoder og lidt falden på halen komedie. En fin og afbalanceret blanding hvor selv de mindste kan være med, og hvis man som voksen giver sig tid til at kigge med, så vil man hurtig opdage, at der i dialogen tit og ofte er indsat små finurligheder og vendinger der som små skjulte guldkorn er rette imod et mere voksent publikum.

Personligt er jeg lige så underholdt som min søn på 4, når der er Kaj og Andrea i fjernsynet og derfor er det en ren og skær fornøjelse at kunne købe serien på DVD, så den bare kan nydes igen og igen.

Lydformat: Dolby Digital 2.0 (Dansk)

Billedformat: 1.33:1 Fullscreen 4:3

Undertekster: Dansk for hørehæmmede

Filmen er venligst udlånt af Nordisk Film.

Titel: Kaj og Andrea 8
Original Titel: Kaj og Andrea 8.
Premieredato: 2. maj 2006
Instruktør: Katrine Hauch-Fausbøll, Kjeld Nørgaard.
Skuespillere: Lisbet Djernæs, Ole Kibsgaard, Kjeld Nørgaard, Christine Skou, Hanne Willumsen, Iben Wurbs.
Spilletid: 53 min.
Selskab: Nordisk Film. DR. 2005.
Genre: Familie




banner
Overskrift Højre Block
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...