Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Vanskabte Land
Emily
Alle For Fire
Hvidstengruppen ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Kapringen

20. september 2012 af Johnny Josefsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Kapringen billede

Intenst og aktuelt skibsdrama er en gribende fortælling.

Skibet MZ Rozen har næsten nået sin destination da det kapres af pirater. Ombord finder vi de to danskere skibskokken Mikkel og mekanikeren Jan. Selvom de begge kun ønsker at vende hjem i live, lykkedes det dem med tiden at finde venner blandt piraterne, mens de forsøger at få det bedste ud af situationen. Men det er en eksplosiv situation. Mens de den ene dag kan synge fællessange med piraterne, kan de snildt ende foran deres geværer den næste. Tilbage i Danmark introduceres vi for direktøren af rederiet Peter C. Ludvigsen, der vælger at tage forhandlingerne i egne hænder. Det er en hektisk og nervepirrende fortælling om politik og menneskelig udholdenhed, der først løsner sit greb når rulleteksterne toner frem.

Kapringen illustrerer gang på gang hvilken intensitet man kan frembringe via et minimalistisk lydbillede. Der er ingen spændingsopbyggende underlægningsmusik: kun miljøets naturlige lyde og den tyngende stilhed, der følger enhver konflikt. Man sidder på kanten af sædet med hjertet helt oppe i halsen det meste af tiden, som hvis en tikkende bombe var placeret bagved biograflærredet.

Dette ville dog ikke have nogen betydning, hvis ikke filmens karakterer var så menneskelige og virkelige som det er tilfældet. Vi føler for skibskokken Mikkel og vi ønsker at se ham blive genforenet med sin familie, mere end noget andet. Samtidigt forstår vi direktør Peter C. Ludvigsens følelsesmæssige involvering i sagen, mens vi forkaster hans modvilje mod at give efter for terroristernes krav grundet firmapolitik og personlige overbevisninger.

Det er instruktør Tobias Lindholms første forsøg som selvstændig instruktør efter hans arbejde på det anmelderroste fængselsdrama R, hvor han instruerede i selskab med Michael Noer. Denne gang er det svært ikke at lave sammenligninger til Thomas Vinterbergs Festen. Ikke grundet tematisk indhold men måden hvorpå der konstant vedligeholdes en anspændt og afventende stemning i filmen og begge film hvor konflikten altid lurer få centimeter under overfladen.

Det kommer derfor heller ikke som den store overraskelse, at Lindholm er krediteret som medforfatter til Vinterbergs kommende film: Jagten. Det er stærke skuespilpræstationer over hele linjen, hvor de mest bemærkelsesværdige nok består i komiker Søren Mallings stålsikre portræt af Peter C. Ludvigsen og Johan Philip Asbæk som Mikkel. Hvilket ikke kun vidner om skuespillernes talent, men ligeledes om Lindholms potentiale både som forfatter og som instruktør.

Intet er overladt til tilfældighederne og alligevel føltes det hele uendeligt uforudsigeligt og forfriskende intenst.

Titel: Kapringen
Original Titel: Kapringen
Premieredato: 20. september 2012
Instruktør: Tobias Lindholm
Skuespillere: Johan Philip Asbæk, Søren Malling, Roland Møller, Dar Salim, Ole Dupont, Amalie Ihle Alstrup
Spilletid: 99 min.
Selskab: Nordisk Film, Nordisk Film Biografdistribution, 2012
Genre: Drama , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...