Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Emily


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Katten

1. april 2004 af Rune Wulff Christensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Katten billede

Mike Myers giver den som ubehøvlet, selvfed, pruttende kæmpekat i den syrede børnefilm ”Katten”. Det lyder bizart, og det er det – men på den fede måde!

De to børn Conrad og Sally bor alene med deres travle mor (i et boligkompleks, der minder utroligt meget om det, man så i ”Hannibal og Jerry”), og de må trækkes med hendes børnefjendske kæreste, som helst ville have moren for sig selv.

En dag, da Conrad og Sally er alene hjemme og har lovet ikke at rode eller ødelægge huset, fordi moren skal holde en fest for sit arbejde, dukker Katten op. Katten tilbyder børnene, at de kan lave alt den ballade sammen, som de vil, uden at det får nogen konsekvenser. Efter kort betænkningstid, beslutter Conrad og Sally sig for, at nu skal de have det sjovt!

Katten sørger for, at sofaen bliver toptunet til sofahopning, og selvom børnenes guldfisk (der pludselig kan tale!) advarer, går de i gang med at hoppe, danse og svine i hele huset. Katten går forrest ved at tvære hele huset ind i lilla kagedej, bøvse hårbolde op og konsekvent, overmodigt at overhøre guldfisken. Huset ser hurtigt herrens ud, men Katten har en magisk kasse, og den indeholder blandt andet de to mystiske væsener Ting 1 og Ting 2, som er Kattens hemmelige våben mod rod og skidt. Men de to oprydere er ikke helt pålidelige, og med Conrads og Sallys mor lige på trapperne, ser det sort ud for de to børn og deres nye ven, Katten…

Filmen foregår i et surreelt tegneserie-agtigt univers, hvor alle kører i ens biler, der ligesom husene er malet i voldsomme pangfarver, og den kæmpestore kat, spillet af Mike Myers, passer fint ind i dette semi-realistiske miljø. ”Katten” er bygget på en populær amerikansk børnebog, skrevet af Dr. Seuss i 50’erne. Bogen er ikke kendt herhjemme, men kan lånes på biblioteket, hvis man er interesseret i det litterære forlæg til denne skøre børnefilm.

Det er befriende med en så fandenivoldsk amerikansk børnefilm, der ikke kommer med hævede pegefingre, men i stedet foregår på børnenes fantasifulde præmisser, hvor en bil godt kan have tre rat, en kat kan være stor som en mand og en guldfisk kan tale.
Filmen er også værd at se for voksne, da Katten er så grov og bøvet, at man ikke kan lade være med at holde af den.

Titel: Katten
Original Titel: The Cat in the Hat
Premieredato: 2. april 2004
Instruktør: Bo Welch
Skuespillere: Mike Myers, Alec Baldwin, Kelly Preston
Spilletid: 82 min.
Selskab: Dream Works Pictures, UIP, 2004
Genre: Familie
Link: http://www.catinthehat.com/


banner
Overskrift Højre Block
Emily
Ønskebarn
Terrifier 2
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...