Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Kidnappet

5. maj 2011 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Kidnappet billede

Så meget ballade, for en mistet fodbold?

Kidnappet er en 4-dobbelt Robert-nomineret børne/ungdomsfilm som udspiller sig i Kenya. Det er nemlig sådan at den 12-årige Simon (Simon Lougue Larsen), som er adoptivbarn fra netop Kenya, rejser med sin mor (Connie Nielsen) til sit hjemland. Allerede på den første dag, hvor Simon er overladt til sig selv, mens moren er til konference, går det galt. Simon mister sin fodbold til en gruppe drenge. Han følger dem væk fra sit hotel og ender i den overbefolkede og fattige by Kibera. Simon glemmer tid og sted, da drengene som har hans bold får arrangeret en fodboldkamp med mange af byens børn. Simon får et par gode venner, som han holder sig hos. Simons mor vender retur til hotellet og kan ikke finde sin søn nogen steder. Han eftersøges overalt på området, men uden held. Desperat går moren til medierne, og ender med at udlove en dusør for at få sin søn igen. Og først her strammes nettet, for i en fattig by hvor penge er en mangelvare, er Simon nu pludselig jaget vild af en lokal bande som vil gøre alt for at tjene kassen, og planen er at kidnappe Simon. Men heldigvis for Simon viser hans nyskabte venskaber at være særdeles holdbare når nøden er størst...

Her har vi en meget anderledes ungdomsfilm, som langt hen ad vejen foregår på zwahili og engelsk, og meget lidt dansk. Det kræver styr på underteksterne hos de unge, for der snakkes hurtigt blandt de mange afrikanske skuespillere. Faktisk er der kun Connie Nielsen, Simon Lougue Larsen og Lars Mikkelsen (i rollen som Simons far) der kan dansk – ja og så lige tv-vært Felix Schmidt der spiller Simons fodboldtræner Morten. Filmen starter som de fleste i genren henvendt til teenagere, men da først Simons værdi stiger, så kommer der både trusler, skydevåben og likvideringer ind i billedet. Derfor ville en voksen i nærheden måske ikke være så dumt endda, som støtte til den yngste blandt målgruppen.

Filmen er et billede på kulturforskelle, på velfærd og fattigdom, men også det klassiske tema om venskab på tværs af grænser. Desværre kigger der også lidt for kliché-agtige temaer op som sidehistorier. Bl.a. pigen Kaninis syge mor, som kaster alt det op som hun får at spise. Pigen er derfor nødt til at være den voksne i familien. Der bliver leget lidt med de stereotype sandheder, og det er slet ikke nødvendigt i denne sammenhæng. Det gør kun filmen for lang i forhold til sit grundlag. At man har castet fine folk som Connie Nielsen og Lars Mikkelsen er i og for sig i orden, men deres fylde er ikke stor nok til at det retfærdiggør deres tilstedeværelse. Rollerne kunne være spillet af så mange andre.

Kidnappet er et fint alternativt til nuttede børnefilm og den linde strøm af animationsfilm. Her er mere på spil, og der er et godt drama at tage fat på. Resultatet er dog af lidt blandet karakter, når filmen handler om den lille dreng i det store udland, men når sidehandlinger skal flettes ind, bliver det lidt omstændigt. En modig lille film, men ikke fejlfri. Men mon ikke ungdommen vil se igennem fingre med det, og lade filmens fodboldtema og spændingsdel være fokus? Derfor er Kidnappet også bestået, og får en middelkarakter.

Ekstra materialet nøjes dog med at strække sig til Pernille Rosendahls musikvideo ”Secret Life”, som er titelsangen til Kidnappet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Kidnappet
Original Titel: Kidnappet
Premieredato: 3. maj 2011
Instruktør: Vibeke Muasya
Skuespillere: Simon Lougue Larsen, Connie Nielsen, Lars Mikkelsen, Amos Odhiambo, Felix Schmidt, Samuel Odour, Bernard Okoth
Spilletid: 93 min.
Selskab: Fladenfilm, Windelov Productions, 2010
Genre: Action

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...