Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Kinsey

5. oktober 2005 af Gert Sørensen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Kinsey billede

Har du rørt ved dig selv i dag?

I 1920ernes USA var der mange fordomme om hvordan seksualitet havde indflydelse på personers opførsel, udseene og intelligens.

Alfred C. Kinsey voksede op i et stærkt religiøst hjem, hvor enhver seksuel adfærd blev anset som værende et tegn på en korrumperet sjæl og personlig svaghed.

En trang til at forklare alting ud fra et videnskabeligt

Denne interesse ledte ham til studier i hvordan insekter formere sig og udvikler sig. En kedelig verden ville de fleste nok tænke, men ikke for en person der leder efter videnskabelige svar på ethvert spørgsmål.

Efter at have giftet sig som 30 årig jomfru, med Clara McMillan, og oplevet problemer i sexlivet blev han af de studerende som personen man kunne gå til med seksuelle problemer. Skolens politik var at undervise i afholdenhed, dette så Kinsey som værende en forældet tankegang og begyndte at give seksual undervisning.

Igennem dette fag opdagerhan den mangel på forskning inden for området, og de få bøger der findes er fulde af de mest absurde teser. Derfor samler han et hold forskere for at undersøge og kortlægge normale menneskers seksuelle vane, for at skabe et værk der fortæller hvordan mennesket er som et seksuelt væsen ud fra et helt videnskabeligt synspunkt.

I sit privat liv begynder han også at skabe sig et seksuelt fristed, hvor både han selv og sin kone kunne få opfyldt deres seksuelle fantasier.

Den første undersøgelse, bliver modtaget varmt hvorimod undersøgelsen om kvinders seksuelle adfærd anses som værende et angreb på de grundlæggende værdier og han mister sin økonomiske opbakning og hans forsker hold begynder at sprænges pga. interne jalousi forhold.

Kinsey er et billede at hvormeget verden har ændret sig over de sidste 80 år. Fra at være et samfund med et anspændt forhold til sex, som man forsøgte at kriminalisere sex, til et samfund hvor vi ved meget mere om hvordan mænd og kvinder opføre sig seksuelt.

Desværre dvæler den meget ved det homoseksuelle forhold som Kinsey havde med en assistent, som er et mere moderne tema. Generelt er filmen baseret på de undersøgelser som blev foretaget omkring mænds seksuelle adfærd, og ser næsten ikke på kvindelig seksualitet, som var den den af Kinseys forskning der gav ham flest problemer med offentligheden.

Filmen er flot filmet, desværre springer den meget i tid og sted og dette gør det ind i mellem svært at følge med i handlingen.

Kinsey's mission var at vække os fra et slags seksuel benægtelse, des amme forsøger filmen at gøre. Billeder af homoseksuelle, kan få mange til at grimme sig så i den forstand rammer filmen plet. Den viser hvor langt vi er kommet, men at der stadigvæk er langt endnu.

Ekstra materiale

Sound clips - Skuespillerne fortæller kameraet om forskellige aspekter af filmen og deres karaktere. Dette er noget som man normalt sender til TV stationer således de kan klippe en interviewer ind og stille spørgsmålet som skuespilleren så svare på. Ikke en feature der normalt burde findes på en DVD udgivelse.

B-Roll : Et lille kik bagsenerne på indspillingen af filme. Dårlig lys og dårlige vinkler kendetegner denne feature, der uinteressant og kedelig.

Trailers- her fås der en samling trailere for kommende Nordisk film udgivelser.

Ekstra materialet på denne udgivelse er dårligt. Det er klart at der ikke er blevet ofret meget tid på at finde ekstra materiale. Da der her er tale om en faktisk person ville det have været rar med noget mere baggrunds information omkring de involverede personer, specielt når han ikke se specielt kendt i danmark.

Filmen får 3 stjerner, for en god film om manden der hjalp med at ændre verdenen, men ekstra materialet får kun en enkelt.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Kinsey
Original Titel: Kinsey
Premieredato: 12. september 2005
Instruktør: Bill Condon
Skuespillere: liam Neeson, Laura linley, Chris O'Donnel, Thimothy Hutton
Spilletid: 118 min.
Selskab: Nordisk Film 2005
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...