Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Klovn The Final

30. januar 2020 af Lasse Torp Hansen

2 stjerner Skriv en kommentar

Klovn The Final billede

Casper og Frank er en solid kombination, men det betyder altså ikke, at man bare kan sætte dem i samme rum og forvente, at det bliver en god film.

Forestil dig et mørk rum. I rummet sidder en søvnig producer. Over et slidt mahognibord ligger et dokument, hvorpå der udelukkende står skrevet: ”Hangover part III – Overskud: 360 Millioner Dollars”. Jeg tror, at dette scenarie er et meget realistisk bud på undfangelsen af Klovn The Final.

Og det giver mening. Der er ingen måde hvorpå Klovn The Final, ligesom den sidste Hangover film, ikke giver et kæmpe overskud, hvilket i sig selv betyder, at den måtte skabes.
Det er er der egentligt ikke noget galt med, men problemet er nok nærmere, at der ikke var så meget at lave en film om. Sådan føles den tredje og sidste Klovn-film i hvert fald.

Klovn, både som TV- og filmserie, har aldrig handlet om imponerende scenografi eller stor dramaturgi, så det er egentligt ikke en dealbreaker, at filmen primært foregår under relativt mundane forhold. Dealbreakeren er derimod, at den kreativt imponerende og utroligt morsomme skrivestil, som Klovn-serien især er kendt for, overhovedet ikke kan spores i filmen. Den føles dovent skrevet. Den føles meget dovent skrevet. De fleste fascinerende misforståelse, ølkassetaler og indforståede ideologiske logik er helt fjernet, og tilbage står tomme stereotyper af ”Frank og Casper-karaktererne”. Det bliver heller aldrig rigtigt pinligt, for de, som elsker Klovn af den årsag. Hvor Klovn, især som serie, ofte var eksemplet på nutid dansk humor, bliver vi nu efterladt med en blanding af overudpenslet far-humor og ligegyldig dialog.

Normalt indeholder en anmeldelse en kort beskrivelse af filmens plot. Det er dog ikke rigtigt nødvendigt, eftersom, at der ikke rigtigt er noget plot. Jo Jo, der er da noget med, at Frank gerne vil blive en bedre mand for Mia, og ikke helt ved hvordan det skal gøres, men det føles ærligt talt ret perifert.

Én ting er, at filmen ikke lever op til det utroligt høje niveauet af kreativitet og kvalitet som både Casper Christensen og Frank Hvam gang på gang har bevist, at de kan ramme. Meget værre er det, at jeg for første gang i mit liv keder mig, i Casper og Franks selskab. Der er simpelthen næsten ikke noget at komme efter, i Klovn The Final. Det er kedeligt, umorsomt og relativt forglemmeligt.

Det eneste positive ved filmen er, at den bekræfter, at det ikke bare var Frank og Caspers kemi, som fik det hele til at fungere. Det fungerede, fordi det hele var sindssygt velskrevet.

Titel: Klovn The Final
Original Titel: Klovn The Final
Premieredato: 30. januar 2020
Instruktør: Mikkel Nørgaard
Skuespillere: Frank Hvam, Casper Christensen, Mia Lyhne
Spilletid: 96 min.
Selskab: Nutmeg, Nordisk Film Distribution, 2020
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...