Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Kolbøttefabrikken

4. oktober 2014 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Kolbøttefabrikken billede

Manuskriptet må være udarbejdet i tumlesalen...

Acacia (Paprika Steen – Festen, Adams Æbler, Elsker Dig For Evigt) udfører en spirituel healing på en klient, hvilket går grueligt galt. Hun idømmes behandling på et psykiatrisk hospital under ledelse af Dr. Bergstrøm (Ole Boisen – Riget, Forbrydelsen, Den Du Frygter), som tror på at alle patienter skal under medicinsk behandling. Selv har han et voldsomt stort forbrug af piller, hvilket han skjuler for sin stab. Acacia bryder sig bestemt ikke om at være på afdelingen, men da hun langsomt lærer de andre sindslidende at kende, får hun en idé. Hun vil hjælpe dem til at få det bedre på hendes helt egen måde. Så gennem kaffegrums, numerologi og hypnose etablerer hun på egen hånd en praksis som giver livsmodet tilbage, men som står i skærende kontrast til Bergstrøms ideologi – og ikke mindst autoritet. En magtkamp er under opsejling.

Blandt patienterne som nyder godt af Acacias alternative tiltag, ser vi Mick Øgendahl (Alle For En, Julefrokosten, Blå Mænd), Simon Jul (Banjos Likørstue, Rejsen Til Saturn) og Zlatko Buric (Pusher. Taxa, 2012) og som den godtroende sygeplejerske Anette, finder vi Mia Lyhne (Klovn, Camping, Borgen). I de øvrige mindre roller kan man blandt andre opleve Jesper Asholt (Ledsaget Udgang, Mifunes Sidste Sang), Jens Andersen (Polle Fiction, Fri Os Fra Det Onde) og Allan Hyde (True Blood, Lærkevej, Dannys Dommedag).

Kolbøttefabrikken vil rigtig gerne fortælle historien om at lægevidenskab ikke kan kurere alt. En daglig dosis piller vinder ikke nødvendigvis over gnist, energi og overskud. En vigtig tese jovist, men det er særdeles klodset pakket ind i 5 kvarters komedie-drama som aldrig bliver afstemt. Drama-delen fungerer ikke med de halvsjove indslag undervejs, og det som skal forestille at være satire, drukner i modløshed og opsplittede figurer som skifter ham på kommando. Kolbøttefabrikken er i al sin enkelthed meget tung at danse med og har alt for mange jern i ilden på samme tid. Ingen af figurerne når ind i et naturligt samspil og ender tilmed med at stikke af fra handlingen, så at sige.

Morten BH der har instrueret filmen, må i min optik have indtaget en ordentlig dosis sovepiller undervejs, for det kan ikke have været meget han har fulgt med på monitoren og smilet af. For de involverede parter er Kolbøttefabrikken på ingen måde en karriere-fremmer. På trods af den afkortede spilletid er der forbavsende mange scener som er irrationelle og totalt ligegyldige. Det bliver simpelthen aldrig sjovt, alvorligt eller nærværende. Kolbøttefabrikken snubler i sin egen fremdrift og kikser så absolut i sit forsøg på at ramme ind i humor-bølgen som dansk film i de senere år har sluppet godt fra. Trækplastret Mick Øgendahl er simpelthen en skygge af sig selv, da hans karakter er en stivstikker og alt for fastlåst i det jammerlige manuskript.

Lige så kort tid filmen varer, lige så kort tid tager det før filmen er ude af dit system igen. Det var det, og så hurtigt videre.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Mis. Label.

Titel: Kolbøttefabrikken
Original Titel: Kolbøttefabrikken
Premieredato: 9. oktober 2014
Instruktør: Morten BH
Skuespillere: Paprika Steen, Mick Øgendahl, Mia Lyhne, Zlatko Buric, Allan Hyde, Simon Jul, Ole Boisen, Jens Andersen, Lars Bjarke, Vigga Bro, Jesper Asholt, Mads Koudahl
Spilletid: 77 min.
Selskab: Fridthjof Film, FilmGear, 2014
Genre: Humor
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...