Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Kung Fu Panda 1 – 2 - 3

9. oktober 2016 af Carsten Skov

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Kung Fu Panda 1 – 2 - 3 billede

Det er snart nogle år siden den første Kung Fu Panda-film ramte biograferne. Venner omtalte den som ustyrligt morsom, men jeg holdt en ophøjet distance til den, for det var jo sikkert bare endnu en middelmådigt udført animationsfilm. Nu har jeg så haft lejlighed til at se alle 3 film i rækkefølge – og jeg må lægge mig fladt på maven. De ER faktisk ustyrligt morsomme, glimrende animeret – og så byder de på spændende plots og på en vedkommende karakterudvikling.

Hovedpersonen Po kalder automatisk på sympati, til tider medfølelse, tilsyneladende totalt fejlplaceret og misforstået som han umiddelbart er, da han bliver udpeget som den dødelige inkarnation af den myteomspundne Dragekriger. En rolle, som indebærer andres høje forventninger om, at han kan stå imod de fjender, som truer harmonien i Fredens Dal. Po bliver samtidig revet ud af det ubekymrede liv som søn – eller rettere pleje-søn – hos denambitiøse indehaver af en nudel-restauranten – der er en gås(!).

Disse 2 tankebaner giver grundlag for at folde en udviklingshistorie ud, hvor Po må lære sig selv og sine egne styrker og kompetencer at kende – og for, at han med små skridt nærmer sig en erkendelse af, at han som velpolstret panda nok ikke er ’søn’ af en gås.

Rejsen frem mod denne erkendelse går over 3 overvældende modstandere: sneleoparden Tai Lung, der har givet efter for … nå ja, ’the dark side’, påfuglen Lord Shen, der udstødt af fyrsteslægten på påfugletronen og endelig den ultimative superskurk, yakoksen Kai, der stræber at udslette alle Kinas Kung Fu-mestre og gøre dem til zombier i jade-sten.

Dette farverige skurke-galleri og omgivelserne i de 3 film trækker i høj grad på kinesisk folklore. Dertil kommer et lige så farverigt slæng af Kung Fu-krigere, der med vidt forskellige kampegenskaber slutter op om Po: Tiger, Trane, Abe, Hugorm og Knæler. Derudover er Fredens Dal befolket af grise, ænder – og som nævnt gæs.

Jamen, er det så ikke bare blevet en gang letbenet og børnevenlig underholdning? Nej, ingenlunde. Pos karakter gør det i høj grad gavnligt, at børn ser filmene sammen med voksne, så de dermed kan få hjælp til at forstå udviklingen. Dertil kommer selvfølgelig også de til tider meget dramatiske kampscener og de deraf følgende sug i maven, som den fornemt detaljerede animation giver store som små foran skærmen. Heldigvis bliver dramaet blødt op af en lune og en humor, der går heldigvis går rent ind – igen hos store som hos små.Man kan selvfølgelig slippe nemt om ved visningen – og lade danske stemmer klæde figurerne på. Rune Klan er fin som Po og Morten Staugaard som hans gåse-’far’. Det kan til gengæld også stærkt anbefales at se filmene med de originale stemmer. Så vil du blandt høre Jack Black som Po, Dustin Hoffmann som den ærværdige Kung Fu-mester Shifu, Angelina Jolie som Tiger og Jackie Chan som Abe.

Med andre ord: Kung Fu Panda-filmene er faktisk ganske glimrende underholdning. Med velskrevne og spændende plots, det fornemste animations-håndværk og sans både for detaljer, spænding og komiske virkemidler tåler filmene absolut at blive set og genset. For med filmenes til tider heftige tempo er der garanteret detaljer, som du først bider mærke i næste gang du ser dem.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount.

Titel: Kung Fu Panda 1 – 2 - 3
Original Titel: Kung Fu Panda 1 – 2 - 3
Premieredato: 9. oktober 2016
Instruktør: Mark Osborne, John Stevenson, Jennifer Yuh Nelson, Alessandro Carloni
Skuespillere: Stemmer, Jack Black, Bryan Cranston, Dustin Hoffmann, Angelina Jolie, J, K, Simmons, Jackie Chan
Spilletid: 277 min.
Selskab: China Film Co., DreamWorks Animation, Oriental DreamWorks
Genre: Action , Humor , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.dreamworks.com/kungfupanda/


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...