Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Kvinden I Buret

3. oktober 2013 af Michelle Luna Bordig

4 stjerner Skriv en kommentar

Kvinden I Buret billede

Den længe ventede filmatisering af Adler-Olsens bog er her endelig.

Vi bliver fra start kastet ud i et skuddrama, som efterlader Carl Mørcks (Nikolaj Lie Kaas) to partnere i henholdsvis død og lammelse. Efter episoden bliver vicekriminalkommissær Carl Mørck tvunget til at lede den nyoprettede Afdeling Q, som består af gamle uopklaret sager.

Her møder Mørck sin nye assistent Assad (Fares Fares), som er noget anderledes end ham selv. De to får strenge ordre om kun at sortere og gennemlæse sagerne, men der går ikke længe, før Mørck kaster sig over en sag.

Sagen om den mystiske forsvinden af politikeren Merete Lynggaard (Sonja Richter), som forsvandt for fem år siden. Hun blev sidst set på en færge sammen med sin hjerneskadede lillebror Uffe (Mikkel Boe Følsgaard), som senere blev fundet skrigende på bildækket.

Sagen lukkes og slukkes med den formodning om, at Merete har begået selvmord. Den forklaring køber Mørck ikke og sammen med Assad begynder de at efterforske sagen.

Carl Mørck, er forfriskende pessimistisk, provokerende og røv irriterende, hvilket bliver skildret godt af Nikolaj Lie Kaas (Dirch, 2011), og sammen med Fares Fares (Snabba Cash, 2010) udgør de et super partnerskab. Sonja Richter (Elsker Dig For Evigt, 2002) er fremragende som Merete, og formår at vise både den bange, moderlige og karrierenæssig side. Som Meretes lillebror Uffe ser vi (igen) Mikkel Boe Følsgaard (En Kongelig Affære, 2012) som en ung psykisk ustabil ung mand, hvilket han udfører til perfektion.

Det ville have gavnet filmen, hvis instruktør Mikkel Nørgaard (Klovn: The Movie, 2010) havde valgt at gøre filmen en smule længere. Især når vi kommer til de dramatiske spændingsscener, som desværre når at slutte, før man får krummet tæer, hvilket er et problem. Når man så når til den sidste del af filmen, går det stærkt. Der bliver hele tiden kastet nye informationer i hovedet på en og også her mangler filmen mere spilletid.

Kvinden I Buret er bygget over romanen af samme navn fra 2007, som er skrevet af Jussi Adler-Olsen. Der er indtil videre, har skrevet fem bøger om Afdeling Q og de tre næste forventes at have premiere i 2014, 2015 og 2016.

Titel: Kvinden I Buret
Original Titel: Kvinden I Buret
Premieredato: 3. oktober 2013
Instruktør: Mikkel Nørgaard
Skuespillere: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Sonja Richter, Mikkel Boe Følsgaard, Søren Pilmark, Troels Lyby
Spilletid: 97 min.
Selskab: Nordisk Film 2013
Genre: Drama , Krimi , Thriller
Link: http://kvindeniburet.dk/
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...