Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Last Holiday

12. maj 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Last Holiday billede

Georgia Byrd lever det almindelige liv, meget tilbageholdende, men da hun en dag får diagnosticeret en ondartet virus, springer hun ud i livet, og opdager pludselig dets forunderlige sider.

Georgia (Queen Latifah) er en blæksprutte og arbejdshest i stormagasinet Kragen, står hun får at lokke kunder til med sine forførende retter og sælge køkkenudstyr. Hun har et hemmeligt kærlighedsforhold til Sean (LL Cool J) samme varehus´grillafdeling. Det har kostet Georgia en anseelig formue i grilludstyr, uden at de to er kommet nærmere hinanden. Under endnu et klodset forsøg, bliver georgia ramt i hovedet og besvimmer. Da sagsanlæg samt indlæggelse i USA er store penge, bliver hun henvist til firmaets egen nyindkøbte brugte scanner. Bare for en sikkerhedsskyld. Hun får den alarmerende meddelelse, en farlig og fjentlig virus på hjernen, og at hun kun har cirka 3 uger at leve i!
Hun er rystet, alt falder ligesom til grus, i 5 sekunder, så hanker hun op i sig selv. Pludselig har Sean købt billetter, til hende og ham, hun kan ikke overskue det. Der hjemme i mulighedernes bog, hendes drømme, bryllupsbillederne, Europa, Karlovy Vary. Tjekkiet. Hendes ynglingskok chef Didier. I banken og hæve alle obligationerne med mere. Det ydmygende og og selvudslettende liv er et overstået kapitel. Hun er nu klar til sin sidste ferie i Tjekkiet.
Det viser sig hurtigt at på selv samme hotel, Grandhotel Pupp, holder Kragen (Timothy Hutton), chefen for firmaet og dette hotel forretningsferie sammen med sin ”sekretær” Ms Burns (Alicia Witt). Desuden er Dillinger (Giancarlo Esposito), New Orleans senator også indlogeret. Der er tydeligvis tale om en underbordsaftale. Men Georgias tilstedeværelse og utrolige sikkerhed, og hendes særdeles gode kendskab til Kragens varehus, gør at Kragen selv opfatter hende som en konkurrent. Forvekslingernes spil kører, alt imens at hendes kokkestjerne chef Didier står for hotellets køkken, og straks bliver hjerteven med Georgia. Hun savner Sean, og livet synes pludselig alt for kort midt i festen. Samtidig betaler Kragen hotellets bryske Gunther (Susan Kellerman), der mit sit hårde engelske med stærk tysk accent, skal afsløre
Georgias sande identitet!

En sidste udkalds film af Wayne Wang, der selv fornuligt før inspilningen mistede sin far, der selv var en meget forsigtig mand, som omkom i en ulykke. Wayne fortæller at det at det var med til at inspirerer, tragedien, at lige meget hvor meget vi prøver at kontrollere, kan skæbnen være så forudsigelig.
Valget af Queen Latifah, er ganske god casting, hun fører virkelig rollen ud i sin glans. Gerard Depardieu er altid et kært gensyn. Et herligt lystspil/drama med inspirationskilder som Kafkas ”What A Wonderful Life” og ikke mindst Gunterkarrikaturen hentet fra Allo-Allo m.fl.
Wayne Wang mest kendt for film som ”Smoke” og Blue In the Face” (begge med manus fra Paul Auster). ”Last Holiday” har sin sikre stil, en kombination af tragedie, romantik og lystspil.

Titel: Last Holiday
Original Titel: Last Holiday
Premieredato: 12. maj 2006
Instruktør: Wayne Wang
Skuespillere: Queen Latifah, LL Cool J, Timothy Hutton, Gérard Depardieu, Giancarlo Esposito, Alicia Witt, Susan Kellerman
Spilletid: 112 min.
Selskab: Paramount Pictures/2006
Genre: Romantik
Link: http://www.lastholidaymovie.com/
Georgia og Sean i et ømt og klodset forsøg
Georgia og Sean i et ømt og klodset forsøg
Chef Didier og Georgia og to fedtede perlehøns
Chef Didier og Georgia og to fedtede perlehøns


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...