Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jojo Rabbit
Jojo Rabbit billede

Kollision
Knives Out - Var...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Le Grand Bal

8. november 2018 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Le Grand Bal  billede

"Le Grand Bal" er en dokumentar som har noget på hjertet, men aldrig rigtig kommer under huden på det essentielle af dans. Derfor bliver det en lidt halv kedelig affære. Desværre.

Passionen er der bestemt. Men passionen viser mere til stedet hos danserne end hos filmskaberne. De har her fulgt den store dansefestival " Le Grand Bal" som bliver gæstet af 2000 danseglade mennesker. Men desværre formår dokumentaren aldrig at invitere en op til dans.

Danseglade mennesker
Vi befinder os i Auvergne i Frankring, hvor 2000 festivalgæster er samlet i otte sommernætter. Her er alle velkommen i alle aldre, køn osv. Festivalen dyrker den traditionelle folkedans i form af mazurka, pizzicato, schottish, vals og meget mere. Franskmændene kalder det ”Bal Trad”.

Dans uden hjerte
Der er ingen tvivl om, at danserne har en stor forkærlighed til dans. Det ses på både de optagelser, som instruktør Laetitia Carton har indsamlet, men også på den måde, de beskriver, hvad dans betyder for dem. Og det er fint at skildre, at dans selvfølgelig er for alle. Nu til dags er der ingen traditionelle begrænsninger, og kvinder kan også føre an på dansegulvet – sågar med andre kvinder.
Dokumentar lider dog også af et langsom tempo og lidt halvkedelige betragtninger. Det kunne have være interessant at høre en personlig historie fra en af deltagerne og gå i dybden med den. Men Carton har travlt med at høre fra flere forskellige, og det fremstår meget overfladisk. Vi skal høre historier, om de danserne der føler sig afvist, da ingen vil danse med dem, og deres usikkerhed på et dansegulv, hvor alder og køn stadig har en betydning for visse deltagere. Men det springer dokumentaren let og elegant over efter at have diskuteret emnet i 30 sek.

Dansefest i Frankrig
Carton forsøger at være jordnær, men det bliver muligvis lidt for meget. Hun havde mulighed for rigtigt at få personlige historier fra de mange deltagere, men det bliver hurtigt forbigået. Der er mange flotte optagelser af danseglade mennesker, hvilket er skønt at se. Men man sidder tilbage uden den store forudløsning. Og dokumentaren får ikke en i yderligere dansestemning.

”Le Grand Bal” er en fin introduktion til den franske traditionelle folkedans. Desværre falder den lidt til jorden men et halvkedeligt tempo og manglende karisma. Men et dansepublikum vil sikkert elske det.

Titel: Le Grand Bal
Original Titel: Le Grand Bal
Premieredato: 8. november 2018
Instruktør: Laetitia Carton
Skuespillere:
Spilletid: 95 min.
Selskab: Fyremide Films, Det Danske Filminstitut, 2018
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...