Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Joker
Joker billede

Downton Abbey
Ad Astra
Mugge & Vejfesten
The Gentlemen
Bombshell - Opgø...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Leo

28. september 2009 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Leo billede

Stærk, svensk thriller om had og hævn

Instruktøren Josef Fares har tidligere lavet gedigne film som Jalla Jalla og Kops, men i stedet for komedie, har han denne gang kastet sig ud i thrillergenren. Han har selv skrevet manuskriptet til Leo, og den er mere end almindelig vellykket.

Leo fejrer sin 30 års fødselsdag omgivet af familie og venner. Halvfuld begiver han sig hjem midt om natten sammen med sin kæreste. De antastes af et par skumle mænd, og den ellers festlige aften forvandles pludselig til et mareridt.
Leos gennemsnitligt, kedelig liv vendes op og ned, og selv om han har sine to bedste venner omkring sig, falder alting fra hinanden lidt efter lidt.
Han befinder sig i et følelsesmæssigt limbo. Det er som om alle de ”rigtige” følelser erstattes af noget mere voldsomt, noget Leo ikke kan kontrollere, og hverken venner, psykolog eller moderen kan hjælpe ham.

Leo er en stærk film. Der er ingen vilde effekter eller visuelle godbidder, men rettere en intim skildring af en følelsesmæssig deroute. I sådan en film er det især skuespillet, der skal tale. Leonard Terfeldt spiller rollen som Leo, og det gør han med sådan overbevisning, at man af og til må minde sig selv om at det rent faktisk er en konstrueret film man ser, og ikke en hjemmevideo. Fares selv debuterer som skuespiller i den stærke rolle som vennen Josef, der af loyalitet rodes ind i Leos verden.

Selv om Leo er film og fiktion, har den afsæt i virkeligheden. Desværre. Inspirationen til at lave filmen kommer fra adskillige episoder af meningsløs vold, der har ramt Sverige i de seneste år. Episoder som Danmark heller ikke har været forskånet for. Filmen fortæller om reaktioner på vold og hvad vi gør, når vores liv vendes på vrangen. 30 år er en skelsættende alder for mange mennesker, man føler sig måske for alvor voksen, og de fleste har styr på deres liv, karriere og hvad de vil med tilværelsen. Leo viser på fremragende vis, at alt kan forandres på et øjeblik.

Man bør ikke snyde sig selv for at se Leo, der er en lille, men uhyggelig stor film.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Warner Bros..

Titel: Leo
Original Titel: Leo
Premieredato: 15. september 2009
Instruktør: Josef Fares
Skuespillere: Leonard Ternfeldt, Josef Fares
Spilletid: 75 min.
Selskab: Sandrew Metronome, 2009
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden lifeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...