Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jojo Rabbit
Jojo Rabbit billede

Kollision
Knives Out - Var...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Livid

25. november 2012 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Livid billede

Stemningsmættet fransk filmgys.

De to franskmænd Alexandre Bustillo og Julien Maury gjorde sig for alvor bemærket, da de indtog den franske filmscene, med den voldsomme ”À l'intérieur” (2007), der på dansk fik titlen ”Inside”. Den fuldstændig kompromisløse film cementerede Bustillo og Maurys position indenfor den nye bølge af franske skrækfilm, og gjorde de to instruktører til stjerner blandt horror-entusiaster. Nu er Bustillo og Maury langt om længe klar med en ny film, der netop er udkommet på dansk DVD og Blu Ray.
”Livid” hedder filmen, og ligesom Bustillo og Maurys forrige film, er der her tale om et stemningsmættet filmgys, som langsomt kryber ind under huden på sit publikum.

I en forblæst havneby et sted i Frankrig, er den unge Lucie (Chloé Coulloud) i praktik som hjemmehjælper. Under et besøg hos en gammel dame, der ligger i koma i hendes enorme hus, får Lucie at vide, at der et sted i huset, er gemt en enorm skat. Nysgerrig og med håbet om en bedre tilværelse, vender Lucie, hendes kæreste og dennes bror tilbage til det store hus, med forventningen om at finde skatten og stjæle den fra den komatøse gamling. Men noget er helt galt i huset, og inden længe begynder rædselsvækkende ting at ske.

”Livid” er smuk genrehybrid, der på fineste vis mixer den klassiske spøgelseshistorie med vampyrgyset. Det er en overraskende blanding, der, måske endnu mere overraskende, fungerer utroligt godt. Bustillo og Maury er eksperter i at opbygge en uhyggelig stemning, ved hjælp af klassiske virkemidler som eksempelvis lys, skygge og snigende musik. At instruktørerne kan deres virkemidler til fingrespidserne, resulterede da også i at denne anmelder gentagende gange sad helt ude på sofakanten med aldeles svedige håndflader.

Hvor ”À l'intérieur” var en filmisk mavepuster, der konfronterede sit publikum med en bloddryppende historie om ren menneskelig terror, er ”Livid” langt mere fokuseret på at få publikum til selv at danne gyset. Filmen er relativt ublodig, og fokus ligger i stedet på at skabe den rette stemning som ramme for den grusomme historie. Det er på sin vis smukt og uhyggeligt på en og samme tid.

Det største problem med ”Livid” er, at den til tider forsøger at gabe over for meget. Filmens historie er gjort unødvendig kompliceret, og man føler nogle gange, at instruktør parret har lidt for mange bolde i luften på samme tid. Men dette ændre dog ikke på, at ”Livid” er et fornemt filmgys, der fortjener stor succes.

Ekstramateriale
Bonusmaterialet til ”Livid” består af en trailer samt et lille interview med Alexandre Bustillo og Julien Maury optaget under den københavnske gyserfestival Blodig Weekend. Endvidere finder man et slideshow med billeder fra filmen, samt et trailershow med andre titler fra AWE. Det tyve minutter lange interview er ganske underholdende og informativt. De to instruktører kommer vidt og bredt omkring, men man sidder dog alligevel med en tørst efter endnu mere bonusmateriale efter rulleteksterne.

3 ud af 6 stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another WorldEntertainment.

Titel: Livid
Original Titel: Livide
Premieredato: 20. november 2012
Instruktør: Alexandre Bustillo, Julien Maury
Skuespillere: Chloé Coulloud, Félix Moati, Jérémy Kapone, Catherine Jacob, Béatrice Dalle, Chloé Marcq
Spilletid: 88 min.
Selskab: La Fabrique 2 2011/another World Entertainment 2012
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...