Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

London

15. marts 2006 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

London billede

Endeløs romantik på coke! London er en lille film om den svære kærlighed, og de fatale konsekvenser det har, når den pludselig forsvinder.

Syd er en ung fyr i 20’erne, der efter at være blevet droppet af sit livs kærlighed London, spillet af Jessica Biel (The Texas Chainsaw Massacre 2003), har kastet sig ud i et heftigt forbrug af kokain og seriøse mængder alkohol. Han har nået bunden, da han pludselig får at vide, at London skal rejse væk, og hendes veninder holder en afskedsfest for hende den selv samme aften. Syd har ikke haft nogen form for kontakt med London, siden de gik hver til sit. I et sidste desperat forsøg på at vinde London tilbage, tager Syd med til festen, med opbakning fra hans pusher-ven Bateman, spillet af englænderen Jason Statham (The Transporter 2002 og The Italien Job 2003).
Kort tid efter Syd og Bateman er ankommet til festen, låser de sig inde på toilettet, hvor de på relativt kort tid indtager en mængde af coke, svarende til Robert Downey Jr’s årsforbrug.
Imens Syd prøver at mande sig op til endelig at konfrontere London, snakker de to fyre om deres forhold til kærligheden, og måden hvorpå de begge føler sig snydt af den, alt imens nogle af Londons veninder skiftevis kommer på besøg, for lige at tage en bane eller to. I flashbacks fortæller Syd om sit kuldsejlede forhold til den yndige London, alt i mens han prøver at forstå hvad der egentlig gik galt i mellem dem.
Om Syd og London finder sammen igen, skal ikke afsløres her. Men en ting er sikkert, det bliver en fest, som hverken Syd, London eller Bateman vil glemme lige foreløbigt.

Selvom historien i London er en banal kærlighedsfortælling, er filmen bestemt ikke en kedelig oplevelse. Den debuterende instruktør Hunter Richards har skabt en lille filmperle, der på energisk vis blotlægger de dybeste menneskelige følelser som kærlighed, jalousi og vrede.

Rollen som Syd spilles af Chris Evans, der nok mest er kendt for sin rolle som Johnny Storm, i superhelte-floppet De fantastiske fire fra 2005. Evans er god som den nedbrudte Syd, der langsomt synker ned i et depressionshelvede, hvor det eneste, der kan dulme smerten er kokainen.
Den altid seværdige Jason Statham er glimrende som den kokain sælgende bankmand Bateman, der ufrivilligt hvirvles ind i denne syrede kærlighedshistorie. Stathams karakter er en varm hilsen fra instruktørens side til Patrick Bateman, hovedkarakteren i Bret Easton Ellis bestseller American Psycho, der ligesom Stathams karakter er umådelig forfængelig.
Jessica Biel er ligeledes fantastisk i rollen som London. Hun er smuk, men samtidig beviser hun også sit store talent som skuespiller. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at vi i fremtiden kommer til at se meget mere til denne smukke amerikaner.

London er en flot debut for Hunter Richards, der uden tvivl kommer til at markerer sig som instruktør i fremtiden. Filmen tager sit emne alvorligt, men sørger for at gøre det med et glimt i øjet. Skuespillet er fantastisk, og manuskriptet er yderst velskrevet. Selvom om historien er set i utallige film før, fremstår London alligevel som et originalt værk, der har mine varmeste anbefalinger.

Ekstramateriale.
Der er desværre ikke meget ekstramateriale at hente på DVD’en. Et kommentatorspor med instruktøren Hunter Richards og producenten Ross Weinberg, samt fire slette scener. Det var ikke meget det kunne blive til, men de slettede scener er faktisk ret interessante at se på.
2 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af www.universalpictures.dk

Titel: London
Original Titel: London
Premieredato: 14. marts 2006
Instruktør: Hunter Richards
Skuespillere: Jessica Biel, Chris Evans, Jason Statham, Joy Bryant, Kat Dennings, Isla Fisher
Spilletid: 92 min.
Selskab: Sony Pictures, Universal Pictures Danmark, 2006
Genre: Drama
Link: http://www.sonypictures.com/movies/london/index.html

banner
Overskrift Højre Block
Munch
Jomfruer fra rummet
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...