Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Long Shot

16. oktober 2019 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Long Shot billede

Det er sjældent at romantiske komedier udmærker sig i min karakterbog. Derfor var overraskelsen også temmelig stor, da jeg måtte sande at jeg var nødt til at lade denne film bestå. Long Shot er faktisk en ganske vittig kandidat til redningen af rom-coms...

Normalt er jeg den største modstander af rom-coms, men lige i dette tilfælde må jeg overgive mig. Long Shot brillerer på flere planer og slipper samlet afsted med hele 4 stjerner. Og hvorfor så det?

Vi kender opskriften. Romantic comedies er oftest bygget op omkring et ulige par, som ad omveje finderud af at de rent faktisk godt kan lide hinanden. Dertil kommer en række pinlige og platte optrin, førend at der opstår et splidspunkt, der dog opløses i de sidste fem minutter under parolen om at kærlighed overvinder alt. Får vi også det i Long Shot? Ja, til fulde endda. Forskellen er dog bare at rammen og historien er original (må ikke forveksles med realistisk) og underholdende. Charlize Theron og Seth Rogen klæder rent faktisk hinanden, selvom de naturligvis er meget forskellige. Det komiske talent kommer til sin ret, og med en oprigtighed i komediens styrke, så slipper filmen afsted med flere platte optrin uden at det bliver ligegyldigt.

Baggrunden for det umage pars møde er en koncert med selveste Boyz II Men. Charlotte og Fred får øje på hinanden og genkender hverandre. Charlotte er nemlig tidligere barnepige for Fred i ungdomstiden. Nu er han en rapkæftet journalist – eller var, for han er netop blevet fyret. Hun er udenrigsminister med ønsket om at træde endnu et skridt op af rangstigen. Til det får hun brug for Freds skarpe pen til at formulere nogle humoristiske taler og Fred accepterer tilbuddet. Selvom filmen varer næsten to timer og de to hovedroller nærmest konstant er på skærmen, så holdes kandencen alligevel. Langsomt sporer de to sig ind på hinanden til Det Hvide Hus’ personels store forundring. Hvordan skal det gå, hvis landets kommende præsident har et forhold til sin taleskriver?

Freds fremtoning i starten af filmen er ganske sjov. Han fremstår som en slags ubehøvlet bums, som slet ikke kender til elitens etikette. Dette understreges i en række velkonstruerede scener med filmens stjernecast (dog reduceret til biroller). Alexander Skarsgård (Big Little Lies, Tarzan) spiller den canadiske præsident, Lisa Kudrow (Friends) spiller Charlottes personligheds- og popularitetsanalytiker og Bob Odenkirk (Fargo) er at finde i rollen som afgående præsident. Dertil kan du se om du kan spotte en nærgående og klæg Andy Serkis (kendt som Gollum fra Ringenes Herre) i en rolle, hvor han nærmest er ukendelig. Jeg opdagede det ikke før rulleteksterne. Måske du er kvikkere? Komikken er velskrevet og går lige til bidet. Det klæder tilmed at se en film i genren, som har et gennemarbejdet manuskript, som får jokes som drys. I de fleste tilfælde serveres det omvendt, og det er kraftigt medvirkende til at denne genre er så udskældt.

Long Shot bryder rammerne for rom-coms, og så er der kun at krydse fingre for at industrien er skarpe nok til at fatte at dette er vejen frem, i stedet for en tunge masse af nonsens man ellers ofte er blevet budt.

Udgivelsen indeholder intet bonusmateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Long Shot
Original Titel: Long Shot
Premieredato: 26. september 2019
Instruktør: Jonathan Levine
Skuespillere: Seth Rogen, Charlize Theron, Bob Odenkirk, Andy Serkis, Alexander Skarsgård, Lisa Kudrow, O'Shea Jackson Jr., June Diane Raphael, Ravi Patel, Aladeen Tawfeek
Spilletid: 125 min.
Selskab: Lionsgate, Good Universe, Point Grey, 2019
Genre: Humor , Romantik
banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...