Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Picture Of Lies
Picture Of Lies billede

Sommerdahl
Livskloge Lisbet
Erna I Krig


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Luna og den magiske krystal

6. august 2020 af Malene Straarup

3 stjerner Skriv en kommentar

Luna og den magiske krystal billede

Nuttede skovdyr tager på eventyr i denne yderst børnevenlige og søde lille film.

Prinsesse Luna er et stædigt lille pindsvin, der bor i skoven sammen med de andre små skovdyr. Skovens vandløb er dog på mystisk vis tørret ud, og Luna mener at der må gøres noget ved det! Et mystisk sagn fortæller om en magisk vandkrystal, der er blevet stjålet af Bjørnekongen, og Luna beslutter sig derfor for at undersøge sagen og begiver sig afsted på den eventyrlige rejse. Det lille frygtsomme egern Tjum prøver forgæves at stoppe Luna på den farefulde færd, men ender i stedet med at deltage i missionen, selvom det kan vise sig at være svært at samarbejde med det modige lille pindsvin.

Luna og den magiske krystal er baseret på bogen af samme navn af forfatteren Sebastian Lybeck.

I denne tid hvor det er sparsomt med nye film, er denne dog oplagt til at tage børnene med en tur i biffen. Hvis jeg selv var 8 år gammel, ville jeg nemlig elske denne film. De nuttede dyr, blandet med den hyggelige og opløftende musik og de fjollede sykronsvømmende bjørne giver et herligt mix af øjenguf og god underholdning til de mindste.

Luna er lidt en interessant hovedkarakter, da hun i første omgang virker lidt usympatisk med hendes stædige, indbildske og asociale væsen. Filmen dykker selvfølgelig ned i dette, og fortæller os, at Luna er blevet forladt af hendes far, og rent faktisk gerne vil vise sit værd over for de andre dyr, ved at drage ud efter krystallen. Hun er også enormt barnlig og selvisk til tider, og det er her at hendes venskab med Tjum gør sit værd, og lærer hende en lektie eller to.

Selvom der ikke forekommer en officiel liste over de danske stemmer i filmen endnu, kan man høre at det er professionelle skuespillere der er i gang her. Der er til tider lidt forvirring, når en voksen skuespiller lægger stemme til et barn i filmen, men på den anden side er de børn der ser filmen sikkert ret så ligeglade.

Karaktererne er for det meste nuttede og bedårende, hvis man ser bort fra den synske og uhyggelige frø og de ondsindede ulve, der minder om hyænerne i Løvernes Konge (1994). Humoren er til den meget barnlige side, og selvom der foregår mobning i filmen og farefulde situationer er den altså til det helt unge publikum. Hele familien kan sagtens samle sig om den, men de voksne seere kan om muligt komme til at kede sig en smule.

Denne lille søde animerede familiefilm er et eventyr der fortæller noget om venskab og at være modig. Luna finder nemlig ud af at hun trods alt er ensom uden venner og familie, og det er i sidste ende hendes venskab til Tjum og hendes mod der gør at hun bliver accepteret af de andre dyr i skoven. Det virker ikke til at filmen rummer et dybere budskab end dette, men som voksen seer tænker man hurtigt på miljøet, klimaet og den udtørrede skov i filmen, og hvad man kan gøre som verdensborger – uanset om det er meningen eller ej.
Hvis man som voksen leder efter en animeret film med raffineret humor og et dybere politisk og samfundskritisk budskab, skal man nok sætte en af de nyere Pixar film på i stedet for.

Titel: Luna og den magiske krystal
Original Titel: Latte & the Magic Waterstone
Premieredato: 6. august 2020
Instruktør: Regina Welker, Nina Wels
Skuespillere:
Spilletid: 82 min.
Selskab: Dreamin’ Dolphin Film, Koch Films, Pigmental Studios, Eagle Eye Filmproduktion, Grid Animation, Simonsays Pictures
Genre: Familie , Tegne- og animationsfilm
Link: https://www.angelfilms.dk/latte-and-the-magic-waterstone


banner
Overskrift Højre Block
Jægerne - Sæson ...
The Letter Room
Pray, Obey, Kill...
Resten af livet ...
The Twilight Zon...
Wonder Woman 198...
Q: Into the Stor...
News of the Worl...
Collective (HBO ...
Zack Snyder's Ju...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...