Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Lykke: Sæson 2

15. oktober 2012 af Betina Bøgh Larsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Lykke: Sæson 2 billede

Et herligt gensyn med depressions-komedien om Lykke, hendes spirende karriere hos medicinalfirmaet SanaFortis og hendes akavede forhold til Anders Assing.

Lykke blev for første gang vist på DR og DRHD i 2011. Serien består af to sæsoner, på i alt atten afsnit, hvoraf de sidste otte udgør sæson 2. Det er forfatterparret Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, som står bag successerien, og en perlerække af gode skuespillere medvirker heri.

I anden og sidste sæson af Lykke er titelfiguren Lykke (Mille Lehfeldt) fortsat karrierekvinde med stort K. Hun er netop blevet forfremmet til souschef for kommunikationsafdelingen på SanaFortis.

Endvidere indleder hun et useriøst forhold til sin kollega, Boris (Anders Juul). Hendes hjemvendte forældre (Paprika Steen og Jens Jørn Spottag), som hun ellers har løjet døde i flere år, må nemlig ikke gå og tro, at hun er ensom og alene. Imidlertid ligger Boris lidt mere i kæresteriet end Lykke, skønt de fra start af var blevet enige om, at de kun var kærester for sjov...

Men Lykke er stadig ubevidst tiltrukket af Anders Assing (David Dencik). Psykiateren, som kan ødelægge hendes karriere, hvis han udtaler sig dårligt om den stresspille, som SanaFortis arbejder på højtryk for at få godkendt på medicinmarkedet. Og ikke at forglemme hendes nabo, som hun ofte har små sammenstød med i opgangen... Om natten har Lykke mareridt om Anders Assing – nærmere betegnet hede drømme om ham, og for at blive dem kvit, opsøger hun en hård og kontant psykolog (Lisbeth Dahl), som opfordrer hende til at gribe kærligheden, inden det er for sent...

I modsætning til sin søster har Lykkes tvillingebror, Thomas (Laus Høybye), fundet sit livs store kærlighed i Maja, Lykkes bedste veninde (Mathilde Norholt). De er nybagte forældre til en velskabt, lille dreng og svæver rundt på en lille, lyserød sky.

Idyllen krakelerer dog, da Thomas bliver stikirenddreng for sine forældre. Til stor irritation for Maja, som føler sig tilsidesat og ihærdigt opfordrer ham til at sige nej til deres opgaver. Men Thomas bærer nag, fordi han i så mange år har sagt, at hans forældre var døde, så hans mor kan snildt sno ham om sin finger.

Men hvor går grænsen? Kan Thomas’ forældre overtale ham og Maja til at kalde deres lille søn Abdullah, for at redde deres plastikkirurgiske karriere i Dubai? Eller kan de overtale Maja til at få lavet større bryster, for at få nogle gode før-og-efter-billeder til deres nye brochure?

Skabt af forfatterne bag Taxa og Krøniken
Det er forfatterparret Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, som står bag depressions-komedien Lykke. De har ligeledes skrevet manuskriptet til successerierne Taxa og Krøniken, og med Lykke har de skabt endnu en succes. 1,5 millioner danskere fulgte troligt med, da serien rullede hen over skærmen i 2011 og 2012, og jeg var én af dem.

Jeg elsker nemlig Lykke. Man kan da ikke andet. Den har en god humor, og karaktererne har hver deres charme. Jeg kan særligt godt lide Paprika Steen i rollen som Lykkes overklasse-mor. Hun balancerer hele tiden på grænsen til at være for meget af det gode, men så kommer hun med sit karakteristiske grin, og man glemmer straks, hvor frygtelig hun egentlig er. Og så er det lige pludselig lige meget, at hun er en klovn til navne og fx kalder Maja for Maj-Britt.

Ligeledes synes jeg, at Anders Juul er genial som den kiksede, men søde, Boris, som ser en stor stjerne i Lykke. Man får så ondt af ham, når han forsøger at charme sig ind på hende, og hun bare spiller med hans følelser. Kærligheden gør ham blind, og der går lang tid, før han indser, at hans følelser ikke er gengældt. Man får virkelig lyst til at give ham en krammer.

Sæson 2 af Lykke er et herligt gensyn med DR’s depressions-komedie. Fulgte du ikke med, da serien gik på tv, skylder du dig selv at gå ud og købe den. Du vil ikke blive skuffet. Det vil du ej heller, hvis du ligesom jeg fulgte med i den søndag efter søndag, for den er bestemt et gensyn værd.

Ekstramateriale
Ekstramaterialet er sparsomt og består udelukkende af fraklip. 1 stjerne ud af 6.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Lykke: Sæson 2
Original Titel: Lykke: Sæson 2
Premieredato: 2. oktober 2012
Instruktør: Kasper Gaardsøe, Jesper W, Nielsen
Skuespillere: Mille Lehfeldt, David Dencik, Lars Brygmann, Søren Pilmark, Rasmus Botoft, Ann Eleonora Jørgensen, Paprika Steen, Jens Jørn Spottag, Louise Mieritz, Laus Høybye, Mathilde Norholt
Spilletid: 474 min.
Selskab: Nordisk Film A/S, 2011
Genre: Humor
Link: http://www.dr.dk/dr1/lykke
banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...