Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mad Men - Sæson 2

11. februar 2011 af Mie Bach

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mad Men - Sæson 2 billede

Anden sæson den prisbelønnede serie, der har indkasseret 13 Emmys og 4 Golden Globes.

Under udarbejdelsen af denne anmeldelse har min omgangskreds været meget interesserede. Det er min fornemmelse at dem, der endnu ikke er med på ”Mad Men” bølgen er enormt nysgerrige. For hvad er det lige med den serie, som alle snakker om?

”Hvad handler den egentlig om?”, er jeg blevet spurgt om adskillelige gange. ”Den handler om et reklamebureauet i New York i 1960´erne, og man følger de ansattes arbejds- og privatliv, centreret om Don Draper og hans familie”. Det lyder jo egentlig ikke sådan rigtig spændende, men Matthew Weiner, der tidligere har stået bag successerien ”Sopranos”, kan noget helt særligt!

Sæsonen består af 13 afsnit, og det kan til tider være svært at sætte ord på, hvad hvert enkelt afsnit handler om, da det ofte er begrænset. De store fortællinger udspiller sig i personskildringerne. Jeg bliver virkelig revet med - det til trods for at størstedelen af karaktererne er dybt umoralske og frastødende. Indlevelse er ofte forbundet med karakterer, som man kan identificere sig med, men i dette tilfælde føler jeg mig overbevist om, at det skyldes karakterernes kompleksitet! Det ene øjeblik er de frastødende, og det næste er de kærlige og sympatiske. Derfor ved man aldrig, hvad deres næste træk er, hvilket er med til at fastholde ens interesse. Man må bare se videre. Selv den blide og smukke Betty har man fornemmelsen af er en tikkende bombe, der kan springe hvert øjeblik og gøre noget overilet.

Historien er skruet virkelig godt sammen og indeholder mange lag. For det første historien om livet på reklamebureauet og kollegaernes indbyrdes forhold – og her skal forhold tages ganske bogstaveligt! Det andet lag er den historiske ramme, som er utrolig interessant, hvis man som jeg er vild med 1960´erne, dens mode og karakterernes begejstring for New York! I denne sæson mister de kvindelige kollegaer eksempelvis deres store idol Marilyn Monroe. Serien er da også blevet kaldt den amerikanske Matador. Det tredje lag i historien er den mystiske historie om Don Draper/Dick Whitman, en fortælling som til ens glæde fylder en del i anden sæson.

Udviklingen i forholdet mellem Don og Betty har en stor plads i anden sæson af serien. Det er befriende, at hun endelig begynder at fornemme, at noget er galt og ikke fortsat finder sig i, at Don har adskillelige affære. Hun sætter ham stolen for døren, og man begynder at se antydningen af en frigjort kvinde.

Efter at have set de første par afsnit af ”Mad Men” serien, kunne jeg ikke helt forstå, hvorfor alle var så begejstrede for serien. Der skete jo ikke så meget. Der skulle dog kun et par få mere til, før jeg var helt hooked! Sæson 2 er klart bedre end den første, og det der er med denne serie er, at den er fantastisk! Man må bare se mere for at finde ud af, hvad der sker med de fuldstændige utilregnelige karakterer.

Venligt stillet til rådighed af Mis. Label.

Titel: Mad Men - Sæson 2
Original Titel: Mad Men - Sæson 2
Premieredato: 2. marts 2010
Instruktør: Matthew Weiner
Skuespillere: Jon Hamm, Elisabeth Moss, Vincent Kartheiser, January Jones, Christina Hendricks, John Slattery
Spilletid: 0 min.
Selskab: 2008
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...