Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Mads Holger - Til farvel

25. oktober 2018 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Mads Holger - Til farvel billede

”Mads Holger- Til Farvel” er et meget sødt og personligt afskedsbrev fra Mads Holgers søster Pippi Olivia, hvilket man ikke kan andet end at blive berørt af.

Den livlige og veltalende debattør Mads Holger tog på tragisk vis sit liv tilbage i sommeren 2016. Denne dokumentar er blevet til en del af Pippis sorgsproces. Dokumentaren forsøger ikke at opklare Mads Holgers selvmord, men det er mere blevet til en hyldest af en af Danmarks skarpeste hjerner.

Mads Holgers liv i billeder
Dokumentaren giver indblik i hele Mads Holgers liv med gamle private optagelser samt nye interviews fra venner og familie. Siden han var barn kunne Mads Holger altid godt lide at diskutere, han fik altid pigerne, men dele af hans liv blev muligvis spildt på for meget fest og alkohol. Han fandt dog sine traditionelle rødder, hvorpå han kæmpede som folketingskandidat for de Konservative samt at han skrev for diverse medier.

En outsider
Et år efter hans død fandt Pippi Olivia et afskedsbrev på hans computer. Igennem dokumentaren bliver dele af dette brev læst op, hvorpå vi også hører fra Mads Holgers nærmeste. For hvem var denne mand egentlig? Han var intelligent, veltalende og artikulerende, men den hårde kritik blev muligvis for meget for debattøren. Hver gang Mads Holger udgav en bog blev den revset af kritikerne, hans politiske parti ønskede ham ikke, og han følte sig generelt meget anderledes.

Farvel Mads Holger
Under dokumentaren bliver de pårørende naturligvis meget berørte ved at genleve minderne om Mads Holger. Hvilket er helt forståeligt. Dokumentaren vil ikke svare på spørgsmålet om, hvorfor Mads Holger begik selvmord, men dette bliver også fint udfoldet, når man hører om Mads Holgers kampe. Pippi Olivia gør sit bedste for at give et helstødt billede af sin afdøde bror, og man kan ikke andet end at være tilfreds med dette portræt.

” Mads Holger – Til farvel” giver et fint og nuanceret indblik i en intelligent og veltalende personlighed. Den prøver at sætte hans dæmoner i perspektiv for bedre at kunne forstå ham. Dokumentaren er lille og vellykket, men kunne også have fungeret fint som en tv dokumentar.

Titel: Mads Holger - Til farvel
Original Titel: Mads Holger - Til farvel
Premieredato: 25. oktober 2018
Instruktør: Pippi Olivia Norgaard Skov
Skuespillere: Mads Holger Norgaard, Pippi Olivia Norgaard Skov
Spilletid: 70 min.
Selskab: Pippi Film, Reel Pictures, 2018
Genre: Dokumentar
Link: http://reelpictures.dk/mads-holger-til-farvel/



banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...