Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Man on fire.

20. marts 2005 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Man on fire. billede

Den dobbelte Oscar vinder Denzel Washington er suveræn i denne intense thriller, der udvikler sig til et sandt inferno af hævn. Tony Scott instruere med vanlig stil.

Det bliver farligt at være rigmandsbarn i Mexico, da 24 bliver kidnappet på kun seks dage., og kriminaliteten er i det hele taget høj i de store byer.
Den hårdt drikkende ex. CIA agent John Creasy (Denzel Washington) er tæt ved at drikke sit liv væk, da hans gamle ven Rayburn (Christoffer Walken) skaffer ham et job som bodyguard for den 9-årige Pita Ramos (Dakota Fanning). Pita og John kan bestemt ikke lide hinanden i begyndelsen, men det viser sig hen af vejen at John bag sit barske ydre har et hjerte af guld, og snart får de to et positivt og venskabeligt forhold til hinanden.
Creasy finder efterhånden en mening med sit nye job og lidt efter lidt arbejder han sig tilbage i sin gamle form, så da Pita rent faktisk bliver kidnappet, har kidnapperne ikke taget højde for en rasende Creasy, der vil gøre alt for at redde Pita. Det udvikler sig til et blodtørstigt hævntogt og John skyer ingen midler for at få Pita reddet ud af kidnappernes klør.

MAN ON FIRE har et stjernespækket cast, der gør at den spændende historie også bliver befolket med troværdige karakterer helt ud i de mindste biroller.

Denzel Washington er symbolet på den værdige, godhjertede afroamerikanske gentleman, som Sidney Poitier var det i 1960’erne. Til forskel fra Poitier er den 180 cm høje Washington også lidt af et sexsymbol.
Efter 6 års 'Stuegang' på amerikanske tv-skærme fik Washington en Oscar for det grandiose borgerkrigsepos 'Ærens Mark' (1989).
Han har lagt krop til nogle af historiens store sorte frihedskæmpere: Steve Biko i 'Et råb om frihed' (1987) og Malcolm X i Spike Lees mastodont af samme navn (1992). Sideløbende med de ædle prestigeprojekter - 'Hurricane' (1999) er et nyere af dem - har Washington i løbet af 90erne skovlet penge ind på sin medvirken i en række thrillers og actionfilm, blandt andet 'The Bone Collector' (1999).
I 'Training Day' (2001) var han castet mod sin type som den gennemkorrupte politimand Alonzo, der forsøger at lokker den uskyldige Ethan Hawke i fordærv. Filmen indbragte Denzel en Oscar.

Dakota Fanning, bliver med sikkerhed en af fremtidens helt store Hollywood stjerner. Hun har allerede gjort sig positivt bemærket i film som I AM SAM, UPTOWN GIRLS, TRAPPED og HIDE AND SEEK.

Christoffer Walken har en lang række skurkeroller bag sig. Her i MAN ON FIRE er han Good guy, og det klæder ham faktisk.
Walken modtog en Oscar for sin birolle i storfilmen THE DEER HUNTER. Alle der har set den husker nok en af filmens sidste scener hvor Christoffer Walken spiller russisk roulette, med livet som indsats.
Han har i øvrigt også været James Bond skurk af den afblegede type i A VIEW TO A KILL, fæl gangster i TRUE ROMANCE og skurk i Tim Burtons BATMAN RETURNS.

Mickey Rourke, har de sidste år fået en lille comeback i amerikansk film. Efter at have været stor i 80’erne forsvandt han fra filmens verden for en længere periode. Inden da nåede han at blive en af de allerstørste og kritiker roste skuespillere for den tid. Han mestre at få hans roller til brænde igennem på lærredet og han skifter gerne udseende og vægt til hans meget forskellige roller.
Han huskes nok af de fleste for han rolle som mystisk førsteelsker i 9 ½ uge. Desuden har han også medvirket i BARFLY, MESSE FOR EN MORDER, YEAR OF THE DRAGON, SPUN, ONCE UPON A TIME IN MEXICO.
Mickey Rourke har aldrig været bleg for at gøre som han har lyst til, hvilket nok også var grunden til hans forsvinden for rampelyset, for en årrække. Han blev simpelthen for meget for visse instruktører.
Hans rolle i Alan Parkers ANGEL HEART udløste da også forargelse, i mange lande. Specielt Amerika havde det svært med at Mickey Rourke havde en hed sexscene med Lisa Bonett, der på det tidspunkt var blevet folkeeje i COSBY OG CO. ANGEL HEART står den dag i dag som et mesterværk og en af Rourkes allerbedste film.

Ligesom sin 7 år ældre bror Ridley er Tony uddannet ved The Royal College of Art i London og lavede op gennem 1970erne utallige reklamefilm før han kom til filmen.
Han scorede en række hits i yuppie-firserne, heriblandt debuten, vampyrfilmen "The Hunger" (1983), og især "Top Gun" (1986), en luftbåren buddy movie, der blev Tom Cruises afsæt mod stjernehimlen. Den dag i dag er Top Gun stadigvæk en fremragende film, der til stadighed beviser at Tony allerede dengang kunne levere visuelt forrygende film.
Den underholdende action-thriller "True Romance" bygger på manuskript af Tarantino, men det er helt og holdent Tony’s egen film, og bestemt blandt det bedre han har instrueret.
Scotts film er oftest glatte og blankpolerede adrenalin-sus, der synes at betragte historien som sekundær i forhold til den visuelle stil. Det være sagt, kan man næsten altid forvendte en habil underholdningsfilm fra Tony’s hånd.
Senere film som paranoia-thilleren "Enemy of the State" og stalker-thrillleren "The Fan" var ret store flop, der havde svært ved at overbevise kritikerne om at Tony Scott havde noget på hjerte. Men selvom kritikerne ikke syntes om dem, var de trods alt store hits blandt publikum.
Scott har sammen med brormand Ridley produktionsselskabet Scott Free Productions.

Tony Scotts MAN ON FIRE er baseret på A.J. Quinnells roman af samme navn, og en genindspilning af Elie Chouraquis 'Man on Fire' fra 1987.
Manuskriptet er skrevet af Brian Helgeland der også har stået bag manuskripter til film som L.A. CONFIDENTIAL og Clint Eastwoods MYSTIC RIVER. En habil manuskriptforfatter der når han er bedst, er sværd at overgå, og når han er værst, er rædselsfuld. Et bevis herpå er hans manuskript til THE POSTMAN med blandt andet Kevin Costner, der også endte med at blive et forfærdeligt makværk af en film.

MAN ON FIRE er et brag af en film. Der er dømt ” overload ” på alle sanser. Visuelt er den imponerende på alle områder. Men også lydmæssigt vil den give dit Surround- anlæg kamp til stregen. Det er hårdtpumpet underholdning fra start til slut, og alle andre film vil i en tid efter mødet med MAN ON FIRE virke tamt og ligegyldigt.
Tony Scott er på toppen og MAN ON FIRE er absolut en af hans mest seværdige film til dato. Selvom den i sin historie er forholdsvis lige ud af landevejen, er man alligevel fanget fra første frame til sidste punktum. Dette skyldes langt hen af vejen de gode skuespiller præstationer. Alle er troværdige i deres roller og forholdet imellem Creasy og Pita bliver heldigvis aldrig kvalmt og sukkersødt som man godt kunne frygte. De spiller begge med en sådan indlevelse, at man virkelig tror på deres venskab.
Hvis man skal sige noget negativt om MAN ON FIRE så er det, at den måske er lige lovlig lang. Men det til trods formår den alligevel at holde dampen oppe. Der er hele tiden noget at se på, og når Creasy ( der rimer lidt på crazy ) begiver sig ud på sit nådesløse hævntogt, skifter filmen stil og bliver brutal og nådesløs som de gode gamle Charles Bronson klassikere. Måske er de voldelige hævnakter ikke for alle, men alligevel ikke utroværdige i historiens sammenhæng. For det er jo sådan Creasy’s karakter er. Men det er først der, vi ser ham folde sig ud.
MAN ON FIRE er et godt valg, hvis du vil have dine sanser bombarderet med indtryk, der ikke slipper dig foreløbig, og så er det uden tvivl Denzel Washington’s bedste rolle i meget lang tid.
Ekstramateriale:
Kommentarspor med Tony Scott under hele filmen.
15 slettede scener, hvor man kan vælge at hører Tony Scott’s kommentarer til.
Indside look til filmen HIDE AND SEEK, med blandt andet Dakota Fanning.

Ekstramaterialet er sparsomt men godt.
Kommentarsporet er spændende og Tony er som sin broder Riply, rigtig god til at fortælle om det de brænder så meget for, nemlig filmens visuelle udtryk.
De 15 slettede scener er også spændende at se. Man kan godt forstå at nogle af dem ikke er kommet med i den færdige produktion, men de er nu alligevel spændende at se på grund af deres fine visuelle stil. På de slettede scener er der mulighed for at hører Tony Scott’s kommentarer, hvilket giver flere forklaringer på hvorfor de blev valgt fra.
Alt i alt spændende og informativt ekstramateriale, fri for making of programmer hvor skuespillerne klapper hinanden på ryggen og siger sukkersøde ting om indspilningsforløbet. Her bliver der skåret til benet og Tony Scott er spændende at hører på.
Karakter for ekstra materiale: ****
Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: Man on fire
Original Titel: man on fire
Premieredato: 8. marts 2005
Instruktør: Tony Scott
Skuespillere: Denzel Washington, Christopher Walken, Dakota Fanning, Marc Anthony, Mickey Rourke.
Spilletid: 140 min.
Selskab: Fox 2000 Pictures, Scott Free Productions, New Regency Pictures. 2004.
Genre: Action
Link: http://www.manonfire.com

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...