Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Man on Wire

12. juli 2009 af Helle Perrier

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Man on Wire billede

450 meter oppe i luften på en tynd stålwire gik en franskmand en dag en tur.

Man on Wire vandt både en oscar, publikumsprisen på Sundance samt en BAFTA. Det er da også en ekstraordinær dokumentarfilm vi har med at gøre.

Helt enkelt handler den om franskmanden Philippe Petit, der har en drøm om at gå på line ved nogen af verdens store bygningsværker.
Vi møder Philippe i 60’erne hvor han drømmer om at gå mellem World Trade Centers to tårne. WTC er dog ikke bygget endnu, men tanken om at udføre denne dåd fylder hele hans tilværelse. Han kaster sig ud i andre stunts mens håndværkerne opfører de to tårne. Han gå på line på Note Dame i Paris og på en bro i Australien. Men så en dag får han beskeden; Tårnene er bygget og klar til at han kan gå på line mellem dem. Eller rettere; han skal finde en vej til at komme op på bygningerne for at udføre sin bedrift.

Man on Wire er fortalt som en klassisk heistfilm. Idé, planlægning og så selve missionen.
Petit har tænkt sig at gøre noget ulovligt og han og hans medskyldige skal finde en måde at få smuglet et ton wire op på taget, og hvordan de i de hele taget selv skal komme derop uden at blive standset. Krydsklippet mellem rekonstruktioner af hændelsesforløbet, film fra dengang og så interviews med alle deltagerne udgør fortællingen om manden, der havde en vanvittig plan. Vi er med i forberedelserne, hvordan Petit træner på en line spændt ud på mark uden for Paris, diskussionerne mellem medlemmerne af gruppen og får fortalt om de falske id-kort og vagtplaner og hvordan man egentlig praktisk skal gribe det an, at der skal spændes en wire ud mellem to tårne i 450 meters højde, hvor vinden kan blæse så man tror det er løgn. Man skulle næsten tro at de er på vej til at røve en bank. Og det er det, der gør filmen vedkommende og interessant hele vejen igennem. Den utrolige fortælling om hvordan de gjorde det, men det er også et portræt af en meget speciel mand.

Philippe Petit er en drømmer og han lever hver dag som et eventyr. Det påvirker alle omkring ham, der bliver draget ind i hans verden, hvor noget der ved første øjekast virker umuligt alligevel ender med at kunne lade sig gøre.
Man on Wire er en varm film. Den sender et unikt budskab om hvordan vi hver især kan skabe vores tilværelse og udleve vores drømme, og man kan ikke undgå at blive fascineret af franskmanden, der selv gennem skærmen, udsender en uforlignelig entusiasme og som er en fantastisk fortæller.
Så se endelig med, og hold vejret og grib fat om armlænet, når Philippe Petit om morgenen klokken 07.15 træder ud på wiren over Manhattan.

SF/Fox.

Titel: Man on Wire
Original Titel: Man on Wire
Premieredato: 7. juli 2009
Instruktør: Kathy O'Donnell
Skuespillere: Philippe Petit
Spilletid: 90 min.
Selskab: Discovery Films, BBC, SF-film 2009
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...