Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hvidstengruppen ...
Hvidstengruppen Ii - De Efterladte billede

Året Jeg Begyndt...
Alle For Fire
Black Panther: W...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Man vs. Bee (Netflix)

27. juni 2022 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Man vs. Bee (Netflix) billede

Manden, der unægteligt ligner Mr. Bean allermest, møder modstand i form af et meget lille og utroligt irriterende væsen. Der er dog intet irriterende over at bruge krudt på Man vs. Bee, hvor tiden flyver afsted på den rigtig gode måde...

Sommerens helt store ”guilty pleasure” kan nu streames på Netflix. Man vs. Bee er titlen, og den lyver ikke. Der går ren Obi-Wan Kenobi mod Darth Vader i den, for ingen af dem har tænkt sig at give fortabt. Trevor i at forsvare det hus, som han skal passe, mens ejerne er på ferie – og bien, som ønsker sig fri bevægelighed og gerne inde i selvsamme hus. Ja, det er faktisk det simple scenarie.

Britisk humor er tør og kulsort. Ganske som jeg elsker det. Og med Rowan Atkinson i spidsen, så er der de forventelige dumheder i spil. Ansigtet som for altid vil signalere Mr. Bean (selvom vi også kender ham fra Black Adder, Johnny English og Fire Bryllupper Og En Begravelse), så ligger Trevor meget tæt op af Bean-karakteren med den undtagelse, at Trevor er langt mere snaksalig end Bean er. For hvor Beans uheldigheder eller frihed til løssluppenhed – koste hvad det vil for sine omgivelser, så er Trevor så udmærket klar over, når noget er galt eller kørt af sporet. Det er i hvert fald en flov Trevor, som vi møder i retsalen i seriens første scene. Her står han anklaget for hasarderet kørsel, ildspåsættelse og en lang række andre alvorlige lovovertrædelser. Ganske rigtigt står Trevor fadder til samtlige påstande, hvilket fremkalder stor skuffelse hos hans datter og ekskone – men omvendt jubel hos det par, som Trevor er ansat til at være ”hussitter” for.

Præmissen er nemlig, at Trevor som nyansat i et større firma får til opgave at passe på et velhavende ejers hus. Alt i huset er af en kostelig værdi, lige fra malerier og kunstværker til dyre biler i garagen og et samlerobjekt-bibliotek. Alt er topmoderne og eksklusivt, lige som parrets hund, Cupcake, kun må spise noget særligt foder. Dertil kommer alle mulige regler og koder, som den stakkels Trevor skal navigere i. Heldigvis er det hele beskrevet i en husmanual, hvor Trevor kan finde oplysninger om alt. En manual som Trevor ikke er længe om at få sat ild til, hvilket kun afstedkommer uheld og pinligheder i en grad, som vil få dig til at google om Trevor har en dansk fætter i Danmark, som hedder Frank Hvam.

Det hele besværliggøres af filmens ene hovedperson, bien. Den bliver ved med at forstyrre Trevors arbejde, så Trevor indser, at han kun har en mulighed for at lykkes i det nye job. Bien skal elimineres. Det lille flyvende væsen synes dog at have en væsentlig højere intelligens end Trevor, som blot får ødelagt mere inventar og brudt flere regler deraf. Alt hvad der kan gå galt, går galt. Trevor er nødt til at dække over tingenes tilstand – ikke blot over for husets ejere, men også sin datter, ekskone, den tilknyttede havemand samt det lokale politi. Alt er i skønneste orden, som i overhovedet ikke!

Man vs. Bee består af 9 herlige afsnit, men er på ingen måde en langstrakt serie. Premiereafsnittet fylder hele 20 minutter, mens øvrige otte rammer omkring de 10 minutter, hvis man skærer rulleteksterne fra. Det gør også, at man med lethed kan sluge hele serien i ét hug, som en slags spillefilm. Eller lige få sit daglige fix på ti minutter. Man vs. Bee er noget af det sjoveste, som denne signatur har set i nyere tid og får min varmeste anbefaling, som det pudsige, ukomplicerede og morsomme værk til sommerhyggen. 5 store stjerner til Trevor og den brummende modstander.

Titel: Man vs. Bee (Netflix)
Original Titel: Man vs. Bee
Premieredato: 24. juni 2022
Instruktør: David Kerr
Skuespillere: Rowan Atkinson, Jing Lusi, Claudie Blakley, Tom Basden, Julian Rhind-Tutt, Greg McHugh, India Fowler
Spilletid: 100 min.
Selskab: Netflix, 2022
Genre: Humor
Streaming service: https://www.netflix.com/dk/
banner
Overskrift Højre Block
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She Said
Krysantemum
Den Milde Smerte
Ferskenlunden i ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...