Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Manolos Magiske Rejse

3. september 2015 af Nikolaj Sonqvist

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Manolos Magiske Rejse billede

Manolos Manglende Begejstring

Always play from the heart
En gruppe uvorne unger skal modvilligt på udflugt på museum, men den trodsige adfærd bliver hurtigt afløst af nervepirrende spænding, da deres turguide, Mary Beth, levende fortæller dem om den mexicanske myte om ”Livets Bog” og ”Dødens Dag”. Vi kommer nu til byen San Angel, hvor ånderne La Muerte, herskeren af det Huskede Land og Xibalba, herskeren de Glemtes Land vædder om enten drengen Manolo eller Joaquín får kurret deres begges udskårne, pigen María.

Væddemålet bliver først endeligt mange år senere, da Maria, efter at være sendt væk på kostskole af sin far, vender hjem igen til byen. Joaquín er blevet byens helt efter at Xibalba har snydt i væddemålet og givet Joaquín en udødelighedsmedalje. Mamolo derimod er modvilligt tråds i sin fars og resten af sin families fodspor og blevet tyrefægter. Til trods for han langt hellere vil spille musik på den guitar Maria gav ham før hun rejste, med indskriften: "Always play from the heart”. Der er langt op til et ægte Romeo og Julie eventyr.

Godnathistorie
Lad mig sige det med det samme. Manolos Magiske Rejse holder hvad den danske titel lover: der er masser magi. Desværre er der ikke så meget andet at komme efter. For det første er filmen ALT for forklarende. Man føler at den første halve time ikke er andet en netop en turguide på et museum, der forgæves forsøger at formidle noget indviklet og uforståeligt på en spændende måde. På ingen måde føler man ungernes begejstring. For det andet er filmen fuldstændigt blottet for humor. Eller i hvert fald nuanceret humor som ikke bare spiller på at figurerne i filmen er animeret sjovt (uproportionelle legemsdele) eller slår sig på en stukket gris.

Det virker mest som om, at Manolos Magiske Rejse henvender sig til mindre børn, der kun behøver at nøjes med firkantede figurer med tynde ben og eventyrlige ånder for at bliver underholdt. Historien er uinteressant og uoriginal, humoren er fraværende og hele museums-skabelonen er overflødig. Det virker mest som om, at man som publikum bliver sat på knæet af en voksen, som i langsomme termer begynder at fortælle dig en historie. Ja, jeg var hoppet ned indenfor de første tre minutter.

Måske kan man ikke lade være med at sammenligne animationsfilm med de bedste fra Disney, Pixar, Dreamworks og Sony Pictures.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Manolos Magiske Rejse
Original Titel: The Book of Life
Premieredato: 20. august 2015
Instruktør: Jorge R, Gutierrez
Skuespillere: Diego Luna, Zoe Saldana, Channing Tatum, Ron Perlman, Christina Applegate, Ice Cube, Kate del Castillo
Spilletid: 95 min.
Selskab: Reel FX Creative Studio,s 20th Century Fox Animation, 2015
Genre: Adventure , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.bookoflifemovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
Brænd alle mine ...
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The InspectionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...