Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Marco Effekten

27. maj 2021 af Patrick S. Sørensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Marco Effekten billede

Et stort pres hviler på Marco Effekten. At komme ind med et nyt cast i en elsket serie, hvor sidste film med det gamle cast kom ud for kun tre år siden, virker som en umulig opgave. Men Marco Effekten har alligevel fundet en vej ud af de forrige films slør, og er blevet sin egen.

En film af sin egen støbning.
Det er svært ikke at sammenligne Ulrich Thomsen med Nikolaj Lie Kaas, og Zaki Youssef med Fares Fares. Det tager noget tid før man kan acceptere de store ændringer en spritny rollebesætning bringer. Langsomt, men sikkert, former Marco Effekten sig dog til at være en film i sin helt egen støbning. Meget af grunden til, at filmen lykkes i at finde sin egen identitet er, at rollen som Carl Mørck går fra at være besat af en af Danmarks bedste skuespillere, til en anden af Danmarks bedste skuespillere. Ulrich Thomsen gør den svære kunst i ikke fuldstændig at kopiere hvad Nikolaj Lie Kaas gjorde med karakteren Carl Mørck, men stadig bibeholde de mest væsentlige træk, så vi som publikum genkender karakteren. Kun en erfaren skuespiller af Ulrich Thomsens kaliber kan mestre dette, og derfor viser han sig hurtigt at være det helt rigtige valgt til at videreføre rollen. Én ting savner man dog i Ulrich Thomsens ellers fine præstation, og det er den charme som Nikolaj Lie Kaas bragte til de tidligere film. Med Ulrich Thomsen er karakteren Carl Mørck blevet endnu mere sammenbidt og socialt akavet, og her var Nikolaj Lie Kaas bedre til at bryde isen inden det blev alt for sort.

Marco Effekten er en film der giver sig god tid til at udfolde sin historie. Den stresser ikke unødvendigt og lader hellere en scene vare et minut for længe end et minut for lidt. Mysteriet er i denne omgang ikke det bedste, men trods dette formår filmen at være meget indslusende og stemningspræget. Dog kan Anders Matthesen godt være med til at tage en ud af oplevelsen. Hvem har syntes at det var en god idé at hive ham med?...Hvis man var nervøs for om Marco Effekten ville være pengene værd, så kan man godt være rolig, for det er den. Marco Effekten har formået at træde stilsikkert ud af de foregående films lange skygger, og blive sin egen.

Titel: Marco Effekten
Original Titel: Marco Effekten
Premieredato: 27. maj 2021
Instruktør: Martin Zandvliet
Skuespillere: Ulrich Thomsen, Zaki Youssef, Sofie Torp, Henrik Noël Olesen, Thomas W, Gabrielsson
Spilletid: 125 min.
Selskab: Nordisk Film
Genre: Krimi , Thriller
Link: https://www.imdb.com/title/tt10451312/?ref_=nv_sr_srsg_3


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...