Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Marco Effekten

8. oktober 2021 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Marco Effekten billede

Grå og trist Afdeling Q-indspark. Det svageste led hidtil i filmserien, og den udskiftede rollebesætning gør det heller ikke lettere at få bare en mellemgod oplevelse.

Jeg er så møgtræt af Ulrich Thomsens nikotintyggegummi. Der bliver gumlet og smasket konstant. Ja, han er sammenbidt, men ikke sammenbidt som Nikolaj Lie Kaas var det. Måske nok Jussis Carl Mørck, men det bliver Thomsen altså ikke hos mig. Thomsen er til gengæld drøngod til alt muligt andet. Nuvel, jeg får ikke min vilje, men skuespillerudskiftningerne til fra Journal 64 til Marco Effekten, ja, det har altså ikke den ønskede effekt hos mig.

En ting er den udskiftede rollebesætning, noget andet er den træge sag. En ung østeuropæisk knægt ved navn Marco kommer i politiets varetægt ved den danske grænse. På drengen finder man den eftersøgte William Starks pas. Stark er ikke hvem som helst. En embedsmand med en pædofilisag hængende over hovedet. Carl Mørck er arbejdsmæssigt sat lidt tilbage efter en hændelse, som førte til et selvmord. Mørck graver dog løs i Starks fortid, laver forhør hos både tidligere ofre og Starks familie. Det leder til en omfattende stak tråde om korruption og mord. Det leder både Mørck og Assad ned i en kriminel underverden, som er linket til den danske finanssektor.

Sagen er i sig selv ikke ret ophidsende. Kulisserne let gennemskuelige. Sidehandlingen forholdsvis kedelig. Anonyme eller stærk overspillede roller til de østeuropæiske skuespillere. Zandvliet får ikke ret meget ud af anstrengelserne. Det er en skam, for jeg kan ellers ret godt lide Zandvliets værker som Under Sandet og Applaus. Jamen, kan du så måske selv gøre det bedre? Nix, men til alt held har jeg deltaget i en videoseance omkring at optimere Afdeling Q-universet, og jeg håber, at jeg kan se mit aftryk i den næste film, som kommer til at udspille sig på Bornholm.

Afdeling Q ligner ikke sig selv, og det er en skuffelse for mig. Jeg oplevede ingen spænding og sitren undervejs, hvilket er en skam, for Afdeling Q-filmatiseringerne havde ellers med Journal 64 bevæget sig op i en liga, hvor jeg var meget imponeret og kaldt selvsamme film for den bedste danske krimi i nyere tid. Sådan er det så afgjort ikke denne gang. Marco Effekten er lidt af et luftkastel i den sammenhæng og der kan ikke blive udloddet mere end 2 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Marco Effekten
Original Titel: Marco Effekten
Premieredato: 30. september 2021
Instruktør: Martin Zandvliet
Skuespillere: Ulrich Thomsen, Zaki Youssef, Sofie Torp, Anders Matthesen, Thomas W Gabrielsson, Henrik Noél, Lisa Carlehed, Zdenek Godla, Caspar Phillipson, Lubos Olah, Mads Reuther, Louise Gammelgaard, Marie Sandø Jondal, Julius Oracko, David Olah, Joen Bille
Spilletid: 125 min.
Selskab: Nordisk Film, ZDF, Nadcon, 2020
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...