Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Mariah Carey's All I Want For Christmas Is You

28. december 2017 af Jesper Poulsen

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mariah Carey's All I Want For Christmas Is You billede

Intetsigende og stemningsmalkende tegnefilm for det yngste og ukritiske publikum. Julen bliver postuleret i et glansbillede som aldrig har eksisteret.

I denne søde tid dukker der ofte en række film op, som er designet til at slå ventetiden frem mod juleaften ihjel. Denne er skræddersyet til de allermindste, for her spirer gode juledyder og et ønske om et sødt kæledyr i et sukkersødt eventyr om Mariah, der brændende ønsker sig en hund. Det er hendes forældre ikke meget for, så Mariah må ty til julemanden. Han har tilsyneladende også svært ved at levere varen. Der er dog en enkelt mulighed endnu, nemlig Mariahs bedsteforældre. Med dem som allierede er vejen pludselig banet, dog med den stopklods at Mariahs forældre først vil afprøve om Mariah overhovedet kan finde ud af at holde hund.

Hun får til opgave at passe hendes onkels hund, Jack. En vildbasse af kaliber, for Jack er på ingen måde opdraget, og derfor kommer Mariah også på en særdeles svær opgave. Hun vil så gerne lykkes – ikke mindst så hun også kan komme til at kalde sig hundeejer på lige fod som skolens populære piger. Mariah må således igennem en masse prøvelser sammen med Jack, før end hun kan lykkes. Det blev ikke lige den juleoptakt hun havde drømt om…

Baseret på den illustrerede bog og den allestedsnærværende julesang er Mariah Carey nu klar med denne julefilm. Hun lægger selv fortællestemme til filmen, mens Breanna Yde spiller den unge Mariah i det som ret hurtigt viser sig at være en flashbackfortalt historie. Desværre er skabelonen meget stram og korrekt. Den unge Mariah er sådan et ordentligt barn, og det bliver alt for sukkersødt – lige fra hendes replikker og regelrette facon til hendes smil og blafrende perfekt hårstil. I tegnefilm kan alt lade sig gøre, javist. Problemet her er bare den uopnåelige standard ungdommen får spyttet i ansigtet.

Dertil kommer at bifigurerne er alt for omstændelige. Mariahs to yngre søskende er nærmest påklistrede anderledes end hende, mens hendes far mangler rygrad og moren er et rengøringsmonster. Den eneste som leverer lidt sjov og charme er Mariahs bedstefar Bill, som hader al julelys og derfor gør sit ypperste for at sabotere den kulørte udendørs belysning på gader og stræder. Ja, den skævhed der er puttet i bedstefar Bill er befriende, men omvendt bliver han også den mest urealistiske af alle karaktererne.

Alle løjer bliver også lige pussenussede nok, for det forekommer at alle hunde, og kæledyr i det hele taget, nærmest forgudes og er et statussymbol uden lige. Man er ikke et rigtigt menneske, hvis man ikke ejer noget levende med pels, synes parolen at være. Mariah Carey’s All I Want For Christmas Is You bliver i dette format en lettere usmagelig forestilling. Jeg tænker dog at de yngste nok skal kunne lide filmen, men målgruppen er ofte også kendetegnet ved en ukritisk tilgang til hvad de bliver budt. Håber at der er nogle voksne som tager ansvar og styrer deres afkom i en mere original og indholdsforløsende retning. Her er simpelhen for meget nyfalden puddersne, og ingen vaskere med iskugler! Dette krydres med 3 af Careys julesange, som fungerer som en slags montagemusik, hvilket det ikke bliver bedre af. Det kan ikke blive til mere end en enkelt stjerne, og den er ikke stor og lysende som den over Bethlehem.

Udgivelsen indeholder desuden et kig bag om tilblivelsen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Mariah Carey's All I Want For Christmas Is You
Original Titel: Mariah Carey's All I Want For Christmas Is You
Premieredato: 30. november 2017
Instruktør: Guy Vasilovich
Skuespillere: Mariah Carey, Breanne Yde, Henry Winkler, Connie Jackson, Phil Morris, Issac Ryan Brown, Dee Bradley Baker, Michelle Bonilla, Julian Zane, Ali Eagle
Spilletid: 90 min.
Selskab: Universal 1440 Entertainment, Splash Entertainment, 2017
Genre: Tegne- og animationsfilm
banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...