Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Vejfesten
Mugge & Vejfesten billede

Joker
Ad Astra
Downton Abbey
The Gentlemen
Bombshell - Opgø...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

M*A*S*H - Season 9.

22. maj 2007 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

M*A*S*H - Season 9. billede

Så er 9. Sæson af den elskelige Tv-serie om de skæve personligheder fra M*A*S*H 4077 ude på 3 dobbelt DVD. Selvom det er 9.sæson flyver vittighederne stadigvæk over operationsbordene i fin stil.

M*A*S*H står for Mobile Army Surgical Hospital og lige netop felthospitalet med nummeret 4077 er nok kendt af de fleste der interesser sig for Tv-serier. For M*A*S*H 4077 er beboet af mennesker med så genkendelige navne som Hawkeye, B.J., Hot Lips Houlihan, Winchester, Fader Mulcahy, Oberstløjtnant Potter og hans højre hånd Radar. For slet ikke at glemme transvestitten Max klinger. Det er bestemt et broget person galleri, men lige så absurde som de er i deres væremåde, lige så elskelige er de. Altid klar til at stå op imod de umenneskelige odds det er at arbejde på et felt hospital midt i en krigszone.
På en måde forstår man godt disse mennesker der sætter livet på spil for at redde menneskeliv. De bliver nød til at have en naturlig distance til døden, og netop dette opnår de igennem humor og practical jokes. Og præcis humor er der masser af i M*A*S*H serien, og spænder vidt fra de spydige vittigheder til plat lagkage komik.
De mange jokes er stramt skrevet, og bliver flot sat op og forløst af skuespillere der kan deres kram. Der bliver skudt, modtaget og sendt tilbage af samme skuffe, lidt ligesom et Ping Pong spil, og specielt Alan Aldas timing er perfekt. Men han havde selvfølgelig slet ikke været så sjov, hvis han ikke havde nogen at spille op imod, og resten af castet er perfekt, og bærer hver især store komiske talenter.
Her i 9. sæson af serien kender hver især deres karakter til fingerspidserne, og det kan godt ses på skuespillet, at alle er hjemmevante i deres roller.

Historierne er skrevet med et glimt i øjet, og der kommer mange spydige kommenterer til samfundet og den tid serien foregår i. Disse jokes er perfekt blandet sammen med menneskelige problemer og de følelser der er på spil karakkerne imellem. Denne fine blanding imellem humor og drama gjorde nok også at serien holdt sig køerne i så lang tid som den gjorde, uden at miste pusten i nogen af de 11 sæsoner der blev lavet og på det nærmeste blev et kulturelt fænomen, der den dag i dag altid kan ses på mindst 1 Tv kanal i ens programpakke.

Nedenstående er en fortegnelse over de afsnit der er i Sæson 9. De 20 afsnit er fordelt på 3 Disc.

Disc 1.

The Best of Enemies.
Hawkeye er på til Tokyo, men når ikke frem inden han bliver holdt op af en Nord koreansk soldat, der forlanger han skal se til hans sårede kammerat.

Letters.
Medlemmer af M*A*S*H lejeren svare på breve til 4 klasses elever i Hawkeyes hjemby. De giver alle deres forskellige meninger og indtryk fra deres hverdag midt i en krig.

Cementing Relationships.
En Italiensk soldat Ignazio De Simone er i lejeren til stor mistro fra Charles. Imens er Klinger ved at støbe et cementgulv i operationsstuen, da han mener det vil forbedre muligheden for bakterier skal sprede sig.

Father’s Day.
Margaret får uventet besøg da hendes elskede fader Al Houlihan dukker op på visit.

Death Takes a Holiday.
Winchester vil gerne holde Juletraditionerne ved lige, men det kan være svært at opretholde den anonymitet det kræves for at overraskelsesmomentet skal virke. Hot Lips og B.J. prøver samtidig at holde liv i en såret soldat, i hvert fald indtil julen er overstået, så hans familie ikke i fremtiden skal tænke på noget trist.

A War for all Seasons.
Det er blevet nytårsaften i lejeren og alle ser tilbage på hvad året 1951 bød på. Og det har bestemt ikke været småting. I denne episode ser vi livet i lejeren i løbet af årets 4 årstider.

Your Retention Please.
Klinger er yders deprimeret over at hans ex kone har besluttet sig for at gifte sig igen, så hvad er der andet at gøre end at melde sig til nogle yderligere år i tjenesten.

Disc 2.

Tell it To the Marines.
Oberstløjtentnant Potter er ude, og så spiller musene som bekendt på bordene. Denne gang specielt Winchester der tager kommandoen.

Taking the Fifth.
Hawkeye må bruge utraditionelle midler for at lokke villige sygeplejersker til sit telt. Imens på Potter se hvad han kan gøre, for hæren vil forbyde deres mest brugte smertestiller.

Operation Friendship.
En eksplosion ryster operationsstuen og Klinger redder Winchesters liv. Men er B.J. også såret.

No Sweat.
En varm nat i lejeren sker der forskellige ting. Og både Klinger, B.J. og Margaret Hot Lips har travlt.

Depressing News.
Klingers nyhedsavis får noget at skrive om da Hawkeye beslutter sig for at bygge et monument over militærets dumheder. Men et monument af denne type er ikke bygget til at vare evigt.

No Laughing Matter.
Kan Hawkeye gå en hel dag uden at fyre vittigheder af? Og hvad vil Winchester sige til Majoren der fik ham ud til M*A*S*H 4077?

Oh, How We Danced.
B.J. har bryllupsdag og lejeren beslutter sig for at overraske ham. Imens er Winchester blevet sendt til fronten for at inspicere hygiejnen.

Disc 3.

Bottoms Up.
En af sygeplejerskerne drikker i smug, men det er ikke meget der kan holdes hemmeligt for Hot Lips. Imens må Hawkeye sande at nogle practical jokes kan vende 10 fold tilbage.

The Red/White Blues.
Oberstløjtnant Potter har for højt blodtryk, og det er bestemt ikke nemt at få ned igen.

Bless You, Hawkeye.
Hawkeye er begyndt at nyse, og mystisk nok er han ikke forkølet. Måske er det noget der stammer fra hans fortid. Det mener i hvert fald psykiateren Sidney Freedman, der ihærdigt dykker ned i Hawkeyes barndom og hans forhold til hans fætter. Charles mener derimod at lidt arsenik vil hjælpe på problemet.

Blood Brothers.
Det kan være svært at forstå at nogle mennesker desværre ikke står til at redde. Det må Hawkeye sande da han møder en kræftsyg patient. Imens går fader Mulcahy rundt og er nervøs over Kardinalens kommen.

The Foresight Saga.
Ikke alt er håbløshed i M*A*S*H 4077, for en taknemmelig Koreaner beriger dem med friske grøntsager.

The Life your save.
Charles er nær ved at blive ramt at en kugle fra en snigskytte, og oplevelsen sætter ham overfor en ny og filosofisk opfattelse af døden. Imens bliver alle de andre officerer i lejerne tildelt nye ansvarsområder.

Har man set alle de foregående sæsoner af serien, er holdet i lejeren nærmest blevet som en kær familie. Og har man ikke set de foregående afsnit betyder det ikke det helt store, for man skal ikke mange afsnit ind i sæson 9, før man er klar over hvor hvordan stemningen og humoren er i M*A*S*H 4077. Og er du en af dem der endnu ikke har fået set et helt afsnit af dette Tv-fænomen, der af mange beskrives som den bedste serie der nogen sinde er lavet, skal du slet ikke betænke dig på at gå i gang med det samme. Du vil ikke blive skuffet, det er med garanti, om ikke andet så vil Johnny Mandels tema bygget over sangen Suicide is Painless, fra den originale film, sidder klistret til øregangen for evigt.

Ekstramateriale.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne DVD udgivelse.

Billedet står lidt uldent i det. Det er bestemt ikke restaurerede kopier vi får at se, men er man fan af serien går det nok. Heldigvis er afsnittende så velskrevne og veludførte at man hver gang hurtigt glemmer det lidt slidte 80’er Tv look.

Det er muligt at se M*A*S*H med Danske, Svenske, Norske, Finske, Tyske og engelske undertekster.

Filmen er venligst udlånt af SF Film.

Titel: M*A*S*H - Season 9.
Original Titel: M*A*S*H - Season 9.
Premieredato: 8. maj 2007
Instruktør: Charles S, Dubin, Nell Cox.
Skuespillere: Alan Alda, Harry Morgan, Loretta Swit, David Ogden Stiers, Mike Farrell.
Spilletid: 600 min.
Selskab: 20th Centery Fox.1980 - 1981.
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden lifeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...