Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

M*A*S*H (Season 3)

15. december 2006 af Claus Larsen

4 stjerner Skriv en kommentar

M*A*S*H (Season 3) billede

Mere halløj med tragisk afslutning

10. september 1974 begyndte 3. sæson af M*A*S*H og sluttede 24 afsnit senere med et af de mest chokerende afsnit i sit-com-genren.

Undervejs er det business as usual på det hyggelige militærhospital, der under ledelse af Henry Blake gør det medicinske rigtig og alt andet forkert. Hawkeye og Trapper gør alt for at lave numre med Frank Burns, der til gengæld viser sig fra endnu (krigs)liderlige sider. Klinger får lidt mere opmærksomhed i denne sæson og virker som det groteske sidekick, der iklædt hele tiden mere mærkeligt dametøj prøver at få en hjemsendelse. Trapper får faktisk en hjemsendelse i et afsnit pga. mavesår, men ak, hæren vil have ham opereret i Tokyo og tilbage til fronten.

Tonen i tredje sæson er endnu mere kritisk end den har været i de to foregående sæsoner. Ligeså snart noget hyggeligt, menneskeligt og sjovt finder sted bliver roen afbrudt helikopternes rotorstøj, som betyder flere sårende soldater og lange vagter med blod og indvolde op over albuerne.

Det nye i disse nye afsnit, er at der nu også kommer ansigt på fjenderne, som når man i et afsnit skal udveksle patienter. Den kinesiske læge der står for udvekslingen er nemlig uddannet i USA og kender sågar et par kollegaer som nu er på fjendens hold. Dette er en klar henvisning til krigens måde at glemme ansigter og kun huske sære ideologier på.

Det sidste afsnit er en klassisker og ikke fordi, der er særlig sjovt eller behageligt, men fordi det som et politiske statement ændrede M*A*S*H* fra at være hyggeligt TV også i den grad blev en politisk protest mod nyligt afsluttede Vietnam-krig.

Afsnittet hedder Abyssinia, Henry. Col. Henry Blake får under arbejdet på en patient den glædelige nyhed, at han har tjent hæren længe nok til at blive sendt hjem og dermed blive forenet med sin elskede kone Lorraine. Afsnittet tager behørigt afsked med Blake (der under alle omstændigheder skulle skrives ud af serien) ved at lade de tre nærmest gutter holde et drikkegilde får ham. Afskeden på eksercerpladsen foran alle teltene er en af de mest bevægende scener i seriens historie, men slår ikke selve afslutningen, hvor Radar kommer ind i operationsteltet med beskeden om, at Blakes fly er blevet skudt ned over havet og at ingen overlevede styrtet. Sæsonen afsluttes med at man ser de stadigt opererende læger med tårer i øjnene og har måttet efterlade datidens seere i chok. Men sådan er krig jo også.

Som de andre DVD’er er der ikke mere ekstra-materiale at komme efter – men til gengæld får man masser af god underholdning, som her i tredje sæson er langt mere velproduceret end tidligere. Det kan mærkes, at der er smidt lidt flere penge ind i serien.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: M*A*S*H (Season 3)
Original Titel: M*A*S*H (Season 3)
Premieredato: 14. november 2006
Instruktør: Don Weis, Alan Alda, andre
Skuespillere: Alan Alda, andre
Spilletid: 600 min.
Selskab: SF-Film og 20th Century Fox (1974-75)
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...