Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Master Gardener (Blockbuster)

28. august 2023 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Master Gardener (Blockbuster) billede

Rose, asters, magnolia og meget andet findes i Gracewood Gardens. Det gør historien om en chefgartners fortid også. En fortid som kommer til at gøre nytte for en andens fremtid...

Mød verdens roligste mand. Navnet er Narvel Roth og han er chefgartner hos Gracewood Gardens. Han interesserer sig for at haven ser ud præcis som ejeren Ms. Haverhill ønsker det. Iklædt arbejdstøj og handsker trasker Narvel rundt i haven og nyder hvert et øjeblik. Han følger med i flora og fauna og årets gang. Faktisk er han så dedikeret, at han ikke er bange for at tage en håndfuld jord og dufte til den og kysse den. Hvis ikke alt er i skønneste orden, så får Narvel bragt tingene i balance.

En dag inviterer Ms. Haverhill Narvel på visit på hovedgårdens veranda. Her fortæller Ms. Haverhill at hun har en grandniece, som har oplevet flere dødsfald i familien og at det har gjort omstændighederne svære for niecen. Ms. Haverhill husker niecen som barn, når denne besøgte Gracewood Gardens. En fascination og begejstring uden lige, og netop denne oplevelse tror Ms. Haverhill kan genskabes ved at invitere niecen på et ophold, hvor hun skal stå i lære som gartner og på den måde finde ro og komfort i sit liv igen. Ms. Haverhill beder Narvel om at oplære sin niece.

Balancen er brudt. Narvel tager naturligvis opgaven på sig for at føje sin arbejdsgiver, men Maya, som niecen hedder, er nu en ung kvinde med et andet syn på haver og botanik. Hendes tilstedeværelse puster til Narvels indre, for i virkeligheden rummer Narvels fortid alt andet end fred og ligevægt. Inde bag chefgartnerens arbejdsdragt er der en krop fyldt med tatoveringer. Maya har også en historie bag det smukke ydre. Hun er i kløerne på en narkodealer, der er ganske nådesløs. I takt med at Maya og Narvel kommer tættere på hinanden via Gracewood Gardens, så bliver Narvel også rodet ind i Mayas klemme. Hans fortid kan blive Mayas redning.

Joel Edgerton mestrer opgaven som Narvel og rammer et perfekt portræt af en passioneret mand, hvis skal knækkes og en anden version kommer til syne. Sigourney Weaver spiller den ophøjede Ms. Haverhill og Quintessa Swindell er den splittede Maya. De er i hænderne på selveste Paul Schrader, som er lidt af en filmisk altmuligmand og har bidraget i den ene eller anden funktion i eksempelvis titler som Affliction, The Card Counter og First Reformed. Det særligt fine ved Master Gardener er Narvels filosofiske passion, som kommer til udtryk i nogle vise formaninger og anbefalinger om det at betræde et så sofistikeret sted som Gracewood Gardens. Selve havens platform udgør en skøn venue for dens aktører at udfolde deres talent.

Master Gardener er en overset lille perle, som du roligt kan investere i. Det er som om, at jo mere afdæmpet karakterernes ageren er, jo mere spirer historien så at sige. Her kvitteres med solide 4 stjerner.

Titel: Master Gardener (Blockbuster)
Original Titel: Master Gardener (Blockbuster)
Premieredato: 28. august 2023
Instruktør: Paul Schrader
Skuespillere: Joel Edgerton, Sigourney Weaver, Quintessa Swindell, Esai Morales, Matt Mercurio, Victoria Hill, Amy Le, Eduardo Losan, Erika Ashley, Jared Bankens, Christian Freeman, Timothy McKinney, Bruce Mohat
Spilletid: 111 min.
Selskab: HanWay Films, Northern Light, Kojo Studios, Flickstar, 2022
Genre: Drama , Krimi , Thriller
Streaming service: www.blockbuster.dk


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...