Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...
Missionen, Der Æ...
Se Den Tony Awar...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Come Play
Come Play billede

Erna I Krig
Little Women
Kaptajn Sabeltan...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Medicinmanden

27. april 2006 af Toke Nielsen

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Medicinmanden billede

Hvad der måske kunne have været en udmærket thriller på 1½ times tid, er i stedet blevet strakt til seks timers endeløs ørkenvandring.

Martin Holst er den succesrige direktør for familiefirmaet Holst Medicals, der står bag udviklingen af et nyt og revolutionerende antidepressivt middel ved navn Zylomin. Men et stort internationalt medicinalfirma bryder sig ikke om at se en ny konkurrent på markedet og den lokale dyreværnsforening bryder sig ikke om Holst Medicals forskningsmetoder. For at gøre ondt værre bliver først Martins Søn kidnappet og under en fejlslagen redningsaktion, falder også hans kone i hænderne på kidnapperne. Hvem arbejder de for – og hvad vil de have?

Hvis man ud fra coveret at dømme bliver foranlediget til at tro at Medicinmanden er en af den slags thrillere der afsløre grumme medicinalfirmaers hemmelige eksperimenter på uskyldige mennesker og/eller kyniske udnyttelse af den tredje verden i profittens navn, bliver man slemt skuffet. Man kommer ikke mere end 10 minutters tid ind i første afsnit førend sønnen kidnappes og fra det øjeblik af, kunne Medicinmanden såmænd godt kalde sig Kidnappet, Løsepenge el.lign. i stedet for, idet filmens plot på ingen måde har noget nævneværdigt at gøre med medicinalindustrien.

Medicinmanden er en 6 timers tv-serie fordelt over 8 afsnit og fra sekundet hvor sønnen bliver nappet, starter en endeløs ørkenvandring af mislykkede flugtforsøg, fatale redningsaktioner og generelle gentagelser der udelukkende tjener det formål at lulle publikum så tilpas meget i søvn, at det ikke lægger mærke til det jammerlige skuespil og den tynde historie. En historie der i øvrigt er så gennemhullet af tåbelige klicheer og almene dumheder at ens tæer krummes helt til ukendelighed, skulle man være så uheldig at vågne op fra sin døs. Hvorfor give drengen tape for munden men undlade at binde hans hænder og samtidigt lade ham beholde sin mobiltelefon??? Og hvem har eksempelvis hørt tale om et lægemiddel med terapeutisk virkning??? Osv. osv.

Normalt bryder jeg mig ikke om at man er ond ved børn. Men halvt inde i fjerde afsnit fandt jeg mig selv siddende og ønske at forbryderne snart ville skyde hovedet af både kone og barn så serien ville slutte, indtil jeg kom i tanke om at jeg kun var halvt igennem. Og så kunne det jo være lige meget med det. Danske Bjarne Henriksen (Festen, Kongekabale) er den ene af de to kidnappere og gør en forbløffende elendig skurk, selvom man både har gjort ham pædofil og givet ham fedtet hår. Normalt er Henriksen ikke en dårlig skuespiller, men i Medicinmanden virker det som om han har drukket tæt under indspilningen hvad der, set i lyset af seriens ringe kvalitet, virker som en ganske forståelig disposition. I det hele taget virker det som om manuskriptet til serien er skrevet i en middelsvær brandert da den ustandseligt glemmer de små tråde, der dog i ny og næ bliver indvævet i historien, for bare at vende tilbage til den sædvanlige og trygge tomgang. Hvad resten af skuespillerholdet angår, er deres indsats knap værd at nævne, måske bortset fra Simon Norrthon der som den anden kidnapper lige akkurat når at blive lidt farlig inden han bliver skrevet ud af historien.

En stjerne til Medicinmanden der måske kunne være blevet en udmærket film, hvis man havde kogt historien ned til 1½ time og sat nogle andre til at skrive den. Denne tv-series ubetingede vinder må siges at være Reine Brynolffson der i rollen som sikkerhedschefen Lennart, ryger i koma i seriens første afsnit og først vågner op i det 7ende.

Ekstramaterialet består af en trailer for serien og høster en enkelt stjerne for at møde op.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Pan Vision.

Titel: Medicinmanden
Original Titel: Medicinmannen
Premieredato: 21. marts 2006
Instruktør: Daniel Lind Lagerlöf, Kjell Sundvall
Skuespillere: Michael Persbrandt, Reine Brynolffson, Bjarne Henriksen, Simon Norrthon, Nina Gunke, Karin Hagås, Philip Sandén
Spilletid: 360 min.
Selskab: TV 4 2005
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
Til Månen og Til...
I Walk
Madklubben
Den sorte jord
Breeder
Palm Springs
Shorta
Sandheden
Dark Waters
SadakoKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...