Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Årets Robert-Nom...
Nyt Fra San Seba...
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Ternet Ninja 2
Ternet Ninja 2 billede

Tag Min Hånd
Mit Liv, Min Lin...
Monsterfamilien ...
Shang-Chi And Th...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Meet Australia - Take Away

12. februar 2004 af Per C. Halling

2 stjerner Skriv en kommentar

Meet Australia - Take Away billede

Vi har tidligere set nærmere vi på 2 af de alvorlige film på festivalen Meet Australia, nemlig ”Walking on Water” og ”Rabbit-Proof Fence”, her skal vi kigge nærmere på en af komedierne.

Du har allerede her på ON-Z kunnet læse om 2 af festivalens alvorlige film Walking on Water og Rabbit-Proof Fence. Her skal vi kigge nærmere på en af de mere lette film - Take Away.

Australien har de seneste år produceret en lang række små og ganske morsomme film. Nogle holder selv efter flere gennemsyn og er blevet en vigtig del af Australiens filmhistorie, andre er engangs oplevelser og hurtigt glemt. Fælles for dem alle, er at de besat med gode skuespillere i rollerne og de fortæller nogle historier vi alle kan forholde os til og med personertyper/problemer, og vi kan genkende fra vores dagligdag. Take Away er en af dem, og det er måske ikke verdens bedste og mest morsomme film, men er okay til en søvnig søndag eftermiddag på sofaen, hvor man ikke skal tænke for meget.

Handlingen er meget simpel. Trev og Tony er 2 restaurent ejere, som begge har arvet deres fars forretning, og som de har en meget forskellig holdning til mad og ikke mindst måden at tilberede den på. Trev står for den typiske Australske Fast Food tradition, med burgere, pommes frites osv. mens Tony er gourmet og har Italiensk blod i årene mener, at det kan man bestemt ikke byde folk. Man skal kæler for gæsterne, det er den eneste vej man får gæsterne til at komme igen. De to rivaler gør naturligvis hver sit for at tiltrække kunder, men da en stor burgerkæde en dag åbner en restaurant i nærheden af de 2 må de, på trods af deres forskellighed, slå sig sammen for ikke at blive slået ud denne nye modstander på arenaen.

Det er selvfølgelige historien om David og Goliath tilsat Australsk humor og omgivelser. Handlingen i filmen er ikke særlig overraskende og faktisk hellere ikke særlig morsom. Man griner da her og der, men slet ikke på samme måde som i klassikeren Ørkendronningen Priscilla eller The Dish og Chopper, der også blev vist på festivalen eller fx The Nugget, som vi tidligere har anmeldt her på Cinemaonline, for den sags skyld.

Det er ikke skuespillernes skyld, for de yder udmærkede præstationer over hele linen, men dels manuskriptet, som er fyldt til renden med klicheer, platte jokes og som sagt en historie, der er alt for forudsigelig og en instruktion, der er slap og gør det lidt svært, at holde interessen gående hele filmen igennem.

Da den nu ikke kommer op i de danske biografer og nok heller til udlejning herhjemme, vil jeg her fortælle jer lidt om den DVD-udgave som udkom for noget tid siden, som kan købes på internettet, hvis du alligevel vil kigge nærmere på denne film.

Ekstra materiale

Det er ikke fordi at det bugner med ekstra materiale på denne disk.

Audio Comentary - her kan du høre instruktøren Mark Grasie og manuskript forfatterne Mark O'Toole og Dave O'Niel fortælle om optagesteder, små historier om skuespillerne og selve indspilningen og meget mere, men de er faktisk ret kedelige at høre på.

Alternative Credits - Disse er faktisk ret underholdende, for her hører man de forskellige skuespillere komme med deres bud, hvad deres favorit Take Away restaurant er.

Burgies TV-reklame - En kort reklamespot fra den nye burger bar. Ja, noget skulle jo pladsen på disken jo fyldes ud med !

Theatrical Trailer - Hvad andet er der at sige end, den er som den skal være, men lover nok lidt mere end selve filmen kan leve op til.

2 ud af 6 stjerner

Video

Filmen er overført med gode farver, men ikke så skarpt billede. Minder lidt om en rigtig god VHS kopi. Filmen præsenteres i 1.85:1 svarende til det format den blev vist i biografen.

3 ud af 6 stjerner

Audio

Lyden er også rigtig god og er faktisk bedre end billedet, hvis man ellers kan sammenligne dem. Talen er tydelig og ren med rigtig god brug af alle højtalere både front og bag. Specielt musiknumrene, hvor 3 af sangene er skrevet af instruktøren selv, lyder rigtig godt uanset om du vælger at høre dem i Dolby Digital 5.1 eller 2.0, at man faktisk ikke behøver at købe et egentlig soundtrack, man kan bare slukke for Tv'et.

4 ud af 6 stjerner

Konklusion

Dette er efter min mening den svageste film på festivalen Meet Australia, ikke fordi den er decideret dårlig, bare under den kvalitet, der ellers var at finde i programmet. Den er hurtigt set og hurtigt glemt for den har ikke noget eller nogle grin, som rigtig sætter sig i hukommelsen, hverken i biografen eller hjemme.

Glæd dig til de kommende uger her på Cinemaonline, hvor du kan du kan glæde dig til at læse om filmen Chopper om den bindegale forbryder Marc ”Chopper” Reads, raceproblemer i de 2 spændende dramaer Australia Rules og Black and White og ikke mindst den sjove The Dish.

Titel: Take Away
Original Titel: Take Away
Premieredato: 20. november 2003
Instruktør: Marc Gracie
Skuespillere: Vince Colosimo, Stephen Curry, Rose Byrne, Nathan Phillips, Matthew Dyktynski, Brett Swain, Tom Budge, John Howard, Dave O'Neil, Alethea McGrath, Matthew Green, Peter Rowsthorn, Andrew Maj.
Spilletid: 85 min.
Selskab: Macquarie Film Corporation, Roadshow Entertainment/Roadshow Entertainment, 2003
Genre: Humor
Vores 2 rivaler Trev og Tony, som dog pludselig får en fælles fjende !
Vores 2 rivaler Trev og Tony, som dog pludselig får en fælles fjende !
Et lille kig ind i den nye restaurant, som på mange måder skiller sig ud fra Trev og Tonys joints !
Et lille kig ind i den nye restaurant, som på mange måder skiller sig ud fra Trev og Tonys joints !


banner
Overskrift Højre Block
Petite Maman
Fabian: Going to...
The Tragedy Of M...
Seal Team (Netflix)
Don’t Look Up (N...
Encanto (Disney+)
Rumble (Paramount+)
Ron's Gone Wrong...
CODA (Apple+)
Swan Song (Apple+)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...