Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Meet the Fockers

3. februar 2005 af Flemming Winther

3 stjerner Skriv en kommentar

Meet the Fockers billede

Dette er efterfølgeren til den populære Meet the Parents fra 2000. Tilbage er familieproblemerne, men denne gang er der hele to familier at holde styr på.

Gaylord (Greg) Focker (Ben Stiller) og hans kæreste Pam Byrnes (Teri Polo) har lagt planer om at gifte sig. Det lader til at Greg endelig har opnået Pams fars (Robert De Niro) tillid, og nu er tiden kommet til at familien Byrnes skal møde Gregs familie. Det kan hurtigt klares, da det ”kun” drejer sig om far Bernie (Dustin Hoffman) og mor Roz (Barbra Streisand). Greg ved godt at det kan gå galt da de to familiers temperament, eller rettere Pams far Jacks temperament, ikke vil gå særlig godt i spænd med the Fockers. Jack er en streng og korrekt eks-CIA agent og Hr. og Fr. Focker er henholdsvis hjemmegående husfar med historie som knap så succesrig advokat, og sexolog. Næppe noget som Jack vil synes meget om. Fanget midt i det hele er Pam, Greg og Pams mor Dina (Blythe Danner) som egentlig bare gerne vil have tingene til at fungere. Det kan kun gå galt og det gør det også, dog ikke i samme grad som i etteren.

Meet the Fockers er instrueret af Jay Roach som også havde fingrene i forgængeren. Derudover er han også krediteret for alle tre Austin Powersfilm. Så hans portefølje taler ud om hans hang til komedier. Han gør det såmænd også habilt nok i Meet the Fockers uden at gøre noget stort væsen ud af sig. Filmen er skruet sammen som den nu skal for blive til en komedie, hverken mere eller mindre. Det samme gælder musikken som Randy Newman er mester for. Han har stort været med til alt med et gran af let humor og her gør han det som han plejer. Let og lystig musik som passer fint til filmen. Det er nogle store skuespillere de har fået med i filmen og det ses tydeligt. De er det der gør denne film seværdig og sammen fletter de karaktererne sammen i en troværdig og underholdende facon. Dustin Hoffman stjæler dog det meste af opmærksomheden med blændende og afslappet skuespil som Bernie Focker. Det er generelt som om alle har fået at vide at de bare skal hygge sig med rollerne og lade den situationshumor som filmen består af opstå samtidig med.

Filmen lægger sig lunt i svinget i løbet om at blive standard humortidsfordriv. Den vil ikke rigtig noget og den giver ikke noget til publikum, som man ikke har glemt dagen efter. Meet the Fockers er en hyggelig og lun lille sag med masser af jovialt samspil mellem karaktererne. Som noget ekstra positivt må man dog sige at de har fjernet sig lidt fra den situationskomedie som kendetegnede etteren, med Greg som kommer ud for uheldige situationer. Nu fokuserer de mere på sjovt samspil og karakterudvikling og det må sige at det lykkes meget godt. Der er ekstra meget dybde i karaktererne og man kan ikke undgå at blive fanget i deres problemer og glæder.

Alt i alt er Meet the Fockers kun en biografbillet værd hvis man virkelig ikke har andet og bedre at give sig til. Eller selvfølgelig hvis man elsker den slags film. Alle andre kan nyde godt af at gå i Blockbuster og finde filmen der. 3 stjerner til Meet the Fockers.

Titel: Meet the Fockers
Original Titel: Meet the Fockers
Premieredato: 4. februar 2005
Instruktør: Jay Roach
Skuespillere: Ben Stiller, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Barbra Streisand, Teri Polo, Blythe Danner
Spilletid: 115 min.
Selskab: Universal Pictures, 2005
Genre: Humor
Link: http://www.meetthefockers.com/index.php

banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...